Land Rover – Kuhinja na točkovima

Najpoznatiji kuvar današnjice Džejmi Oliver (Jamie Oliver) predstavio je svoje viđenje savršenog automobila

Preuređeni Land Rover Discovery obiluje gedžetima, ali umesto šampanjca i automatskog naoružanja, kao kod Džemsa Bonda, tu su začini i roštilj

Land Rover je započeo saradnju sa popularnim TV licem i najpoznatijim kuvarom Današnjice Džejmijem Oliverom na veoma interesantan način. Odlučili su da na veoma originalan način naglase univerzalnost i svestranost modela Discovery, pretvorivši ga u originalnu pokretnu kuhinju.

Jamie Oliver Discovery J with slow cooker

Džejmi Oliver je glavni „krivac“ za većinu gedžeta kojima je ovaj automobil opremljen, a svakako su najinteresantniji ekspres lonac smešten u motorskom prostoru „ispod“ haube. Pa tako kada stignete na izlet, podignete poklopac motora ne da proverite nivo rashladne tečnosti, nego da li je ručak gotov. U kabini u pretincu ispred menjača se nalaze sakrivene teglice sa začinima.

Jamie Oliver Discovery toaster

Posebno je interesantno rešenje da se iza znaka kompanije na maski hladnjaka nalazi multifunkcionalni priključak. On može da posluži da se na njega prikači mlin za meso, a ako baš imate vremena za pravi piknik, na ovaj priključak može da se postavi i ražanj sa pripremu pečenja. Šlag na torti je toster sakriven u naslonu za ruku između prednjih sedišta.

Jamie Oliver Discovery pasta maker