Pizzeria Pronto – ekspresna pica peć

Upečatljiv dizajn Pizzeria Pronto peći za ringlu kompanije Pizzacraft ostavlja utisak kao da je dospeo u kuhinju pravo iz šezdesetih godina prošlog veka

Stavljena na plinsku ringlu vašeg šporeta, ova lako prenosiva pećnica može ispeći domaću picu za jednu osobu u roku od šest minuta.

Malo toga na ovom svetu pruža veći užitak od pice. Samo prošle godine je širom sveta prodato oko pet milijardi, međutim, iako smo većinom naviknuti da je naručujemo ili jedemo napolju, ništa ne može da zameni zadovoljstvo pravljenja pice kod kuće, gde imamo punu kontrolu nad izborom sastojaka i njihovim redosledom ređanja, gledajući kako se pred nama postepeno formira jedinstveno gastronomsko umetničko delo.

stovetop pizza oven 04

Pizeria Pronto može da ispeče picu do šest puta brže od obične peći. Ova jedinstvena peć za ringlu u stanju je da iskoristi plin sa šporeta tako da značajno poveća temperaturu pečenja, zahvaljujući dizajnu tiganja koji, takoreći, zarobi toplotu i potom je reflektuje na unutrašnjost zatvorene peći.

stovetop pizza oven 03

Dupli kamen za pečenje (kordierit) apsorbuje vrelinu direktno iz plamena i zatim je ravnomerno raspoređuje, eliminišući rizik da jedna strana bude više zagrejana od druge. Pizzeria Pronto peć takođe ima i ugrađeni termometar koji obaveštava kada je pećnica dostigla optimalnu temeraturu za pečenje, a ventili na vrhu sprečavaju da testo postane gnjecavo. Ukoliko ste ljubitelj domaće pice, a nedostatak prave pica pećnice u vašoj kuhinji sprečavao vas je da je ispečete onako kako treba, ova kompaktna i veoma praktična peć najzad će vam pružiti mogućnost da budete sami svoj pica majstor.