Lagane prolećne salate

Zima za nama i nije bila preterano oštra, ali to nimalo nije umanjilo broj veselja, slava i unetih kalorija. Prve prolećne dane je najpametnije iskoristiti da se telo laganim obrocima odmori od masnoća i jake hrane, ali i da se ojača imunitet i poboljša zaštita od virusa

Opel 02

Pored potrebe da se organizam odmori od masne hrane i da se očisti od toksina, prvi prolećni dani su vreme kada se veliki broj ljudi bori i sa takozvanim prolećnim umorom. Vrlo je teško objasniti nedostatak energije i otežanu koncentraciju koje mnogi sa prvim sunčanim danima osećaju. Stručnjaci ističu kako je u pitanju nekoliko različitih uticaja kojima se može doskočiti malim promenama u ponašanju i ishrani. Prva je da postanete fizički aktivni, a druga je da iskoristite darove prirode koji su se sa suncem pojavili na pijacama.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


Indian Scout Bobber Sixty - Stara škola za početnike

Jedan od najstarijih proizvođača motocikala na svetu, američki Indian, predstavio je model Scout Bobber Sixty, pristupačniju ulaznicu u svet “old skul” dvotočkaša

Opel 02

Ne znamo kako, ali novi Indian Scout Bobber Sixty, iako predstavlja najjeftiniju ulaznicu kada je ova klasa Indian motocikala u pitanju, izgleda jednako moćno kao i značajno skuplji modeli ovog proizvođača. Za to je verovatno najzaslužnija crna boja koja preovlađuje na ovom modelu. Da nema lakiranog rezervoara i zadnjeg blatobrana, moglo bi se reći da je ceo motocikl u mat crnom finišu, što mu daje veoma moćan izgled.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


Bojan Slačala - Mogućnost izbora mora da postoji

Beogradska grupa „Artan Lili“ postoji od 2014. godine, a njihov distorzično-melodični pop zvuk postao je popularn  praktično u svim državama nastalim od počivše Jugoslavije. Najzaslužniji za to je Bojan Slačala (1977), basista, pevač, kompozitor, autor tekstova, likovni umetnik i spiritus movens benda kojeg još čine njegova supruga Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Dragan Knežević (gitara).

Opel 02

Rođen u Prijedoru, u Bosni, Bojan je u Beograd došao 1996. godine kako bi studirao na Fakultetu likovnih umetnosti. U novoj sredini njegov umetnički senzibilitet oblikuju novi izazovi, a najveći dolaze s muzičke scene koja će sredinom „nultih godina“ ovog veka izroditi nekoliko angažovanih rok bendova, među kojima i Bojanov „Stuttgart Online“, s kojim i dalje nastupa. U pandemijskoj samonadzirućoj izolaciji, ova simulacija intervjua napravljena je bez direktnog prenošenja virusa, E-mailom.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


Dubai - Futuristička 1001 noć

Mislim da je Dubaji već svima dosadio. Onima koji su tamo bili zato što su verovatno posle svih tih silnih priča o zlatnom gradu na pesku očekivali više, i onima koji tamo nisu bili, zato što moraju stalno da slušju kako je tamo fenomenalno

Srpska vina zlata vredna

I u Srbiji je sve prisutnija praksa da pojedinim vinima cena u vinotekama raste iz godine u godinu, a promene se događaju i češće. Tako smo, eto, dočekali i prvo srpsko vino koje je probilo cenu od 100 evra za standardnu bocu!

Džek Dimič - Odrastao sam uz miris benzina

Kada je sredinom devedesetih stigao u Njujork, Željko Dimić je imao tridesetak godina, 26 dolara u džepu i san da postane glumac. Krenuo je iz rodne Bosanske Dubice, preko Beograda i bezuspešnog pokušaja da se tu 1992. godine upiše na Fakultet dramskih umetnosti, zatim Švedske i Praga gde je bio samo jedan od emigranata iz ratom razorene zemlje, pa sve do SAD gde je ušao s tuđim pasošem.

Hublot Spirit of Big Bang Yellow Sapphire - Žuti safir stars

Hublot je tokom godina specijalizovao proizvodnju veštačkog safira, od kojeg proizvodi veoma atraktivne časovnike. Posle bezbojnog, dimljenog, crvenog i naravno plavog, ovaj proizvođač je napravio i žuti safir

mercedes 2

Ovaj novi materijal je upotrebljen za pravljenje kućišta modela ručnog časovnika Spirit of Big Bang Yellow Sapphire, koji će biti proizveden u svega 100 primeraka. Naravno, časovnik sam po sebi ne bi bio toliko poseban da nije kućišta izrađenog od ovog veštački proizvedenog dijamanta. Mnogo truda je uloženo da se dobije potpuno providna i bez ikakvih primesa struktura ovog dijamanta. Da bi bila dobijena ova nestvarna žuta boja upotrebljen je bakar i oksid aluminijuma, da bi boja kasnije bila dodatno naglašena detaljnim ručnim poliranjem kućišta.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


Yachts Riva 90' Argo - Da sva čula uživaju stars

Najnovija jahta nastala pod okriljem Ferretti grupe, Riva 90' Argo je iz grčke mitologije pozajmila ime, a dimenzijama i uređenošću je osmišljena za potpuno uživanje na talasima. Pored luksuza tu je vrhunska motorizacija koja obezbeđuje maksimalne performanse

mercedes 2

Najnovija jahta iz Riva pogona, model 90' Argo, ima ukupnu dužinu od 28 i po metara, širinu od šest i po metara, što je dovoljno za obilje luksuza. Ova jahta je osmišljena za uživanje u toplim vodama Mediterana, pa je stoga posebna pažnja posvećena zadnjoj platformi. U pitanju je najniža platforma u zadnjem delu sa koje se najlakše ulazi u vodu. Ona ima veliku površinu od šest kvadratnih metara, a opremljena je posebnim stepenicama, odnosno merdevinama koje su delimično potopljene u vodu, tako da olakšavaju ulazak u vodu i izlazak iz nje.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320


close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste