DriveIn Team

DriveIn Team

Porsche Macan S - Sve u jednom pakovanju

Kada proizvođači automobila najave da stiže redizajnirana verzija nekog modela, najčešće se pomisli samo na stilske izmene. Međutim, Porsche je sa modelom Macan učinio nešto više – novajlija je snažniji, moderniji i može da se pohvali još jednim, novim licem koje do sada nismo imali prilike da upoznamo

DSC 2843

Manji SUV u Porsche porodici Macan predstavljen je još 2014. godine, a sada je došlo krajnje vreme da se i on osveži. Ujedno, bila je to prilika da Porsche najavi i na „mala vrata“ uvede neke promene koje najavljuju zaokret u poslovanju ove kompanije.

Najpre da nagovestimo ono najvažnije – osveženje modela Macan nije samo stilsko, već su sve verzije sada snažnije i sa boljim performansama, a ponudu čine tri verzije modela – Macan, Macan S i Macan GTS. Sva tri imali smo prilike da vozimo na evropskoj premijeri osveženog modela, koja se odigrala u Varšavi.

Možda se ime Porsche vezuje za trkačku stazu, sportsku vožnju, performanse i stil, ali još od kada su predstavili Cayenne, prvi SUV, davne 2003. godine, otkrili su svojoj publici jednu novu stranu, drugačiji karakter. Da su na pravom putu potvrdio je upravo manji i mlađi brat Macan, čija je proizvodnja počela deceniju nakon toga, a traje i danas, kada iza sebe ima 600.000 prodatih primeraka širom planete.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37


Renault Megane Grandcoupe - Best Buy

Cenom Renault Megane Grandcoupe konkuriše velikom broju automobila B segmenta, dok ponudom prostora i komforom može da se uporedi sa mnogim modelima D cegmenta

DSC 2843

Tržište automobila nikada nije bilo tako podeljeno kao danas. Čini se kao da trenutno postoje dve klase automobila - krosoveri i svi ostali. Krosoveri su nešto što danas svi žele, a svi ostali su… pa, svi ostali – karavani, heč-bek modeli, monovolumeni, sedani… I da, stigli smo do te potpuno zaboravljene i nepravedno obspravljene kategorije - do sedana.

Da li se slabije prodaju zato što ih proizvođači ne nude, ili ih proizvođači ne nude zato što se slabo prodaju, verovatno ne znaju ni menadžeri najvećih automobilskih kompanija, ali činjenica je da danas na tržištu ipak postoji nešto malo modela u ovoj kategoriji. Svakako nu najinteresantniji oni na osnovi C segmenta, jer predstavljaju idealan kompromis cene i ponude prostora i udobnosti.

Savršen primer je Renault Megane Grandcoupe. U pitanju je sedan verzija aktulenog Megane-a, a koji nudi prtljažnik rekordno velike zapremine od 503 litra, visok nivo udobnosti zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju i sve to po početnoj ceni od 15.790 evra.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37


Dacia Duster 1.3TCe EDC - Proverne vrednosti

I u redizajniranoj verziji Dacia Duster najveću pažnju posvećuje suštinski važnim karakteristikama. Ukoliko od novog SUV modela očekujete prostranost, udobnost i praktičnost, ne treba dalje da tražite

DSC 2843

Na naše tržište je stigla redizajnirana verzija bestseler SUV modela, Dačije Duster. Izmene nisu preterano velike, a svakako naviše nas je interesovako kako se nama dobro poznati model ponaša u verziji sa motorom od 150 konjskih snaga I automatskim EDC menjačem. Ipak ne možemo daprevidimo izmene kada je spoljašnji dizajn u pitnju. One su skromne, a svode se na izmenjen dizajn prednjih I zadnjih svetlosnih grupa, sa prepoznatljivim svetlosnim potpisom u vidu slova Y.

To je nešto modifikovana maska hladnjaka, nov je dizajn točkova, a sve ostale promene u odnosu na prethodnika mogu da  se otkriju tek direktnim upoređivanjem. Ovako skromne promene su I razumljive – dizajn ovog automobila je prilično klasičan I sveden, ali I uspešan, pa neke velike izmene I nisu bile potrebne, osim osklađivanja sa aktuelnim Dacia dizajnerskim rešenjima. Slično bi moglo da se kaže I za kabinu.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37


Land Rover Discovery Sport - Spreman za sve izazove

Možda nije sposoban van asfalta kao Defender i nije atraktivan kao Evoque ili Velar, ali upravo u tome se krije vrednost modela Discovery Sport. On je u stanju za savlada vodenu prepreku dubine 600 milimetara, posle toga odveze decu u školu, ali i da dobro izgleda parkiran ispred luksuznog hotela

DSC 2843

Land Rover i Range Rover nikada nisu imali tako bogatu ponudu modela, a u ovom SUV carstvu postoji za svakoga ponešto. Ljubitelji prirode i off road avantura će odabrati model Defender, mlađim vozačima koji vreme provode u urbanim sredinama će više prijati Evoque, a stariji vozači koji traže apsolutni luksuz i ne pitaju koliko košta, su nedavno dobili potpuno novi Range Rover.

U tom bogatstvu modela u salonima poznatog britanskog brenda nenametljivo stoji i model Discovery Sport. On niti je najnoviji u ponudi, niti je najatraktivniji, ali svakako je jedan od najinteresantnijih. Najinteresantniji je zato što upravo on na najbolji način kombinuje sve ove vrednosti brendova Land Rover i Range Rover. Čak je i jedan od najpristupačnijih, naravno ako se u obzir uzmu standardi poznatog britanskog premijum brenda.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37


Na spektakularan način najavljen novi Renault 4

Kako bi na prikladan način zaključio proslavu 60. godišnjice kultne četvorke, Renault je u saradnji sa centrom za razvoj ekosistema mobilnosti TheArsenale ponudio futurističku interpretaciju ovog legendarnog modela

Predstavljena je potpuno nova Kia Niro

Kia je predstavila potpuno novog Nira koji je integralni deo Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela
Potpuno novi Niro je redizajniran u skladu sa dizajnerskom filozofijom "Spajanje suprotnosti" (Opposites United) i jasno predstavlja Kijinu predanost održivosti.

Kako je Renault izumeo peta vrata

Kao i svaki veliki izum i peta vrata na automobilu su nastala kao rezultat konkretne potrebe. Ovaj put bila je to potreba za prostranošću i praktičnošću

Predstavjen je novi Porsche Taycan GTS

U okviru predstojećeg sajma automobila, koji će se održati u Los Anđelesu (LA Auto Show) od 19. do 28. novembra ove godine, Porsche će predstaviti novu verziju svog sportskog električnog automobila, koji nosi oznaku GTS

Pretplatite se na RSS feed