BMW – Počela proizvodnja X7-ice

Proizvodnja prvih predprodukcijskih modela BMW X7 započela je u BMW fabrici u Sjedinjenim američkim državama

Time je počelo konačno odbrojavanje poslednjih dvanaest meseci pre nego sto će automobil, krajem 2018. godine, biti zvanično predstavljen

Model BMW X7 koristi istu proizvodnu liniju kao i modeli BMW X5 i BMW X6. Predprodukcijski modeli se predaju stručnjacima iz oblasti razvoja na homologaciju, registraciju kao i različite testove, kao što su ispitivanja izdržljivosti i test pogona u ekstremnim uslovima - u pustinskim područjima Doline smrti ili na ledom i snegom pokrivenim padinama Skandinavije. Svi predprodukcijski modeli biće prekriveni maskirnim omotačem čiji su prugasti oblici dizajnirani da pomognu prikrivanju konačnog izgleda ovog vozila.

 Model BMW X7

U u fabrici u Spartanburgu, BMW proizvodi X modele za globalno tržište, a sa rekordnim proizvodnim ciframa od preko 411.000 jedinica u 2016. godini, Spartanburg je trenutno najveća fabrika BMW Grupe širom sveta. Oko 70% vozila proizvedenih u Spartanburgu izvozi se u 140 zemalja širom sveta. Prema podacima američkog Ministarstva trgovine, BMW Grupa je zato najveći izvoznik vozila u SAD mereno u vrednosti izvoza.

Model BMW X7

Ova fabrika zapošljava više od 9.000 ljudi, a svakodnevno 1.400 modela BMW X3, X4, X5 i X6 bude u njoj proizvedeno. Maksimalni godišnji proizvodni kapacitet iznosi oko 450.000 vozila. Do sada je BMW investirao osam milijardi američkih dolara u samu lokaciju i proizveo oko 3,9 miliona vozila od ulaska u pogon 8. septembra 1994. godine.

Model BMW X7