Volkswagen –Polo startovao u Srbiji

Potpuno novi Volkswagen Polo je nedavno predstavljen u Srbiji, a nakratko smo imali priliku i da se upoznamo sa ovim popularnim modelom

Novi Polo kod nas startuje po ceni od 12.990 evra. U pitanju je model pokretan benzinskim motorom od 75 konjskih snaga, petora vrata i veoma bogatom opremom

Volkswagen je specijalizovanim medijima predstavio poptuno novi Polo. Imali smo priliku nakratko da se družimo sa kompatnim Volkswagen modelom, a prvi utisci su veoma pozitivni. U šestu generaciju očigledno mnogo uloženo. Novitet jeste najduži Polo u istoriji, ali sa 4.169 milimetara, on nije mnogo veći od prethodnika. Promena se mnogo više oseća kada je u pitanju međuosovinsko rastojanje koje je uvećano za 94 milimetra, zahvaljujući čemu je značajno povećana prostranost na zadnjoj klupi, a jedan od aduta je i prostran prtljažnik.

DSC 5588

Pored karoserijskih izmena novi Polo donosi i brojne tehničke inovacije, pa se tako na spisku opreme nalaze sistemi poput prepoznavanja automobila u „mrtvim uglovima“, kao i kao i LED prednja svetla. Šesta generacija modela Polo je prva koja je dobila digitalizovanu tablu sa instrumentima, naravno uz doplatu. Personalizacija je u klasi gradskih modela poslednjih godina hit, tako da i Polo sada nudi čak 14 boja karoserije, koje mogu da se kombinuju sa 13 boja u kokpitu. Za pogon je zadužena paleta poznatih Volkswagen motora.

SAS 2804

Novi Polo kod nas startuje po ceni od 12.990 evra. U pitanju je model pokretan benzinskim motorom od 75 konjskih snaga, petora vrata i veoma bogatom opremom. Na spisku opreme je servo upravljač podesiv po visini i dubini i izdvojenim komandama, branici i retrovizori u boji vozila, sedišta podesiva po visini, elektro pomična prednja stakla, prednji i bočni vazdušni jastuci, prednji radar sa City Emergency Brake sistemom, start-stop sistem, klima uređaj, a tu je i Composition Colour infotaiment sistem.