Smartfon umesto automobilskog ključa?

U prvi mah čini se kao potpuno logičan sled događaja, ali postoje ozbiljni razlozi zašto automobilski proizvođači ovu ideju još nisu sproveli u delo

Ako automobilski ključ ili kartica zataje, u njima se uvek nalazi sakriven klasičan ključ uz pomoć kojeg mogu da se otvore vrata automobila

Izlazak iz kuće bez telefona je za većinu danas nezamisliv pojam. Još ako ste krenuli negde kolima? Telefon se podrazumeva. A danas, kada je pametni telefon postao povezan i komunicira sa većinom novih automobila, postavlja se logično pitanje – čemu automobilski ključ? Zašto ga jednostavno ne zameniti telfonom, koji je uvek uz vas. Za većinu ozbiljnih proizvođača tako nešto čak ne bi bio dodatni izdatak u većini skupljih i opremljenijih automobila.
Prepreke, ipak, postoje. Iako većina današnjih automobilskih ključeva ne izgeleda kao klasičan ključ, svakiu sebi ima saktiven klasičan ključ za otvaranje automobila. On se nalazi u popularnim karticama koje se nose u džepu, a menjaju ključ. On je tu za slučaj da se desi neki kvar na automobil, a to može da bude i krajnje banalan kvar kao što je ispražnjen akumulator. Daljinska komanda i centralna brava tada nisu od velike pomoći, pa se u automobil može ući uz pomoć tog pomoćnog ključa.

Zakljucavanje mobilnim telefonom 01

Mnogo češći problem bi mogao da bude ispražnjen telefon. Poznato je da baterije modernih pametnih telefona, ako se intenzivno koriste, ne mogu da potraju ni jedan dan. Veliki broj odgovornih vozača se sa tim problemom ne bi možda nikada susreo, ali svi poznajemo bar dve ili tri osobe koje ujutru izlaze iz kuće sa baterijom na 15% kapaciteta. To znaju i proizvođači automobila, i nije im trebalo mnogo vremena pa da zaključe da će problemi sa ulaskom u sopstveni automobil biti isuviše česta pojava. Posebno su komplikovane situacije ako se nađete negde u prirodi. Telefon je prazan ne može da otključa auto kako bi ga dopunili, a ne možete nikoga ni da pozovete. Pored toga, situaciju donekle komplikuje i zamena telefona, koji se u proseku menja jednom godišnje ili jednom u dve godine, dok automobil traje duže. I na kraju još samo jedan logičan, a možda i sasvim dovoljan razlog – kako bi ostavili automobil u serivsu ili perionici?

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste