Volvo – XC60 startovao u Srbiji

Posredstvom domaćeg uvoznika kompanije Grand Motors, zvanično je predstavljen potpuno novi premijum SUV, model XC60

Novi XC60 odlikuje izuzetno atraktivan dizajn i ono što smo svi očekivali – čitava armada aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti

Novi Volvo XC60 odnedavno je dostupan i na našem tržištu. Naslednik istoimenog modela donosi veoma inovativan dizajn, potpuno u skladu sa trenutnim dizajnerskim jezikom kompanije Volvo. Ono što sa fotografija ne može da se vidi je obilje sistema kojima je švedski SUV model opremljen. Pomenimo sistem automatskog zadržavanja vozila u traci u slučaju nepažnje vozača, adaptivni tempomat koji automatski održava zadato rastojanje od vozila ispred, sistem upozorenja u slučaju opasnosti od sudara sa vozilom ispred, kao i sistem koji samostalno koči ukoliko detektuje pešaka.

Volvo XC60 02

Ne razočarava ni ponuda motora. Benzinske verzije nose oznaku T5, T6 i T8. Sve ih pokreće dvolitarski četvorocilindraš sa turbinom. Model T5 raspolaže sa 254 konjske snage, T6 sa čak 320 konjskih snaga, dok T8 poseduje verziju motora od 320 konjskih snaga, kojem asistiraju elektromotori na zadnjoj osovini, za ukupni potencijal od 407 konjskih snaga. Dizel modeli se nude u verzijama D4 i D5. Njih pokreće takođe dvolitarski dizel, a u verzijama od 190 i 235 konjkih snaga. Osnovni model pokretan dizelom od 190 konjskih snaga u Momentum paketu opreme nudi se po startnoj ceni od 47.922 evra.

Detaljnije specifikacije, opremljenost i cene možete saznati OVDE