Renault – Koleos startovao u Srbiji

Potpuno novi Renault predstavnik u D SUV segmentu, model Koleos, prodaje se po početnoj ceni od 27.000 evra

Novi Koleos je od prethodnika zadržao samo ime, u pitanju je neuporedivo kvaliteniji automobil, pozicioniran u daleko višoj klasi

Renault je danas u Srbiji promovisao potpuno novi Koleos. Imali smo priliku da se sa ovim modelom nakratko upoznamo, prvi utisci su više nego pozitivni, a detaljniji izvaštaj sledi posle prvih ozbiljnijih testiranja. Na početku napominjemo da novi Koleos nema nimalo sličnosti sa prethodnikom. U pitanju je veći i luksuzniji model, koji je razvijen u okviru Renault-Nissan alijanse, a kao baza je poslužio odlični Nissan X-trail.

Renault Koleos 01

Ukupna dužina vozila iznosi 4.673 milimetra, međuosovinsko rastojanje je 2,7 metara, dok prtljažni prostor ima zapreminu od 579 litara. Novi Koleos je odlično opremljen, pomenimo samo grejanu zadnju klupu, grejanje obruča upravljača, povezanost sa mobilnim uređajima se podrazumeva, a „mirror“ opcija omogućava preslikavanje informacija sa mobilnog telefona na veliki ekran u automobilu.

Renault Koleos 02

Za pogon su zadužena dva dizel motora. Dobro poznati renault 1.6 od 130 konjskih snaga, koji je isključivo u verziji sa pogonom na prednjoj osovini. Snažnija verzija je dizel od dva litra radne zapremine i 175 konjskih snaga koji će se nuditi u verzijama sa pogonom na dva ili četiri točka, kao i sa manuelnim ili automatskim menjačem. Osnovna verzija u Zen paketu opreme sa motorom od 130 konjskih snaga košta 27.000 evra, dok se najjeftinija 4x4 verzija prodaje po ceni od 33.600 evra. Garancija je pet godina ili 150.000 kilometara.

Renault Koleos 03