Opel – Premijera pre premijere

Sinoć je u hotelu Saint Ten u Beogradu kompanija Opel ekskluzivno prikazala potpuno novi model u svom portfoliju – novi Opel Grandland X

Okupljene zvanice su imale privilegiju da prvi u Srbiji vide i dožive novi Opel Grandland X, čak i pre zvanične svetske premijere koja će se održati na sajmu u Frankfurtu

Kao najmlađi, ali i najveći član Opelove porodice ovaj kompaktni SUV biće novi konkurent u C-SUV segmentu koji u protekloj deceniji iz godine u godinu ima sve veći rast. Ovo su glavni aduti modela Grandlad X za uspeh: visoka pozicija sedenja, mala težina, sportski SUV dizajn, obilje prostora za 5 putnika, točkovi do prečnika od 19 inča.

 3

Nije sve u estetici. Vozač ima izbor od pet režima vožnje. Sistem prilagođava distribuciju obrtnog momenta na prednje točkove, dozvoljavajući proklizavanje ukoliko je neophodno, a sa automatskom transmisijom podešava tačke promene stepena prenosa kao i odziv na gasu. Ovo obezbezeđuje najbolju moguću trakciju i stabilno upravljanje bez obzira da li se Grandland X kreće po snegu, blatu, pesku ili vlažnim površinama.

1

Grandland X zrači istim kvalitetom i kada je enterijer u pitanju. Centralna konzola ima tri horizontalna niza konrolnih jedinica za brz i intuitivan pristup info-zabavnom sistemu, klima uređaju i funkcijama za podešavanje željenog moda vožnje. Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.675 milimetara takođe obezbeđuje da ovaj kompaktni SUV nudi obilje prostora za do pet osoba. Prtljažni odeljak sa korisnom zapreminom od 514 do 1.652 litre, nudi izdašan prostor za prtljag i sportsku opremu.