MINI - Novi Countryman stigao u Srbiju

U Beogradu je zvanično predstavljen novi MINI Countryman, automobil koji donosi potpuno nove standarde u MINI porodicu

Izgled automobila doživeo je potpuni redizajn tako da su primetna brojna poboljšanja u pogledu prostranosti i funkcionalnosti

U istoriji MINI brenda dugoj 57 godina, novi Countryman sa svojim snažnim proporcijama predstavlja najveći model do sada. Čak 20 cm je duži i približno 3 cm širi od prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 7,5 cm što je dovelo do povećanja prostora za pet sedišta standardne veličine kao i povećanja prtljažnog prostora na 450 litara zapremine.

Untitled Panorama1

Jedinstveni dodatak je Picnic Bench, tzv. “piknik klupa“ koja se sklapa unutar prtljažnika i ima mesta za dvoje. Kao dodatna mogućnost, nudi se Komforni pristup vozilu, koji omogućava otvaranje i zatvaranje prtljažnika bez korišćenja ključa. Novi Countryman prvi je MINI model koji opciono nudi centralnu instrument tablu sa ekranom osetljivim na dodir, elektropodesiva sedišta vozača i suvozača.

IMG 6016

Modeli Cooper SD i Cooper SD ALL4 dolaze sa 2.0 agregatom od 190 KS i imaju osmostepeni automatski menjač kao standard, a svi modeli opciono mogu imati pogon na svim točkovima ALL4. U početku, Countryman će biti dostupan u četiri varijante - dva benzinska (1.5 sa 136 KS i 2.0 sa 192 KS) i dva dizel agregata (2.0 150 KS i 2.0 190 KS) poslednje generacije, svaki sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom i kombinovanom potrošnjom goriva od 4,4 – 7,0 l/100km, uz kombinovanu emisiju CO2 gasova od 49 – 159 g/km.Osnovna cena novog MINI Countryman Cooper modela kreće od 25.990 eura, dok je za promotivni period do kraja marta obezbeđena cena od 24.990 eura.

Više informacija o novom modelu potražite OVDE