Grand Motors – Rekordna godina

U novouređenom izložbeno-prodajnom prostoru na Novom Beogradu, Grand Motors je i ovog decembra održao tradicionalni prednovogodišnji susret s predstavnicima medija.

Predstavnici kompanije su saopštili informacije o rezultatima prodajeu 2016. godini i najavili ambiciozne planove za 2017-u

Godina 2016. će biti upisana velikim slovima kao jedna od najuspešnijh od kada Grand Motors uvozi, prodaje i servisira Ford automobile i laka komercijalna vozila.
Sada je već sigurno da će kraj 2016. biti obeležen sa 1.650 isporučenih Fordova, što je deset odsto više nego u 2015-toj. Za 2017. Grand motors ima ambiciozne planove, između ostalog, isporuku čak 2.200 automobila. Procena je da je plan realan, jer tržište novih automobila u Srbiji polako raste, ali veliki oslonac je bogatstvo ponude. U 2017. u prodajnom programu će biti čak 22 modela putničkih i lakih komercijalnih vozila, među kojima su tri poreklom iz Severne Amerike.

2016FordEdge Vignale 03

Volvo brend godinu završava sa više od 100 Volvoa isporučenih samo u Srbiji. Odličnom rezultatu je pomogao Volvoov u svemu vrhunski model – novi XC90, ali su na rast prodaje uticali i već tradicionalno dobar plasman najtraženijeg Volvoa u Srbiji, modela XC60, kao i debi sasvim novog modela S90.

Predstavnici Grand Motorsa su saopštili da je i Infiniti u 2016. ispunio zadate planove. Ova godina protiče u znaku sedan verzija, ali je u Srbiji obeležava i predstavljanje novog Q30, koji je već oslonac prodaje. Infiniti je u ovoj godini predstavio novi Q60, koji će kod nas premijerno biti prikazan na prolećnom auto salonu u Beogradu. Krajem 2017. se očekuje i novi SUV – QX50 sa novim pogonskim agregatima.

152064 The all new Volvo XC90 R Design

Pored rezultata pordaje predstavljen je i novouređeni salon Ford Store, prvi takve vrste u regionu. Čini ga nekoliko međuosobno povezanih celina: Hello zona (desk dobrodošlice), ST zona (za izlaganje „sportskih“ verzija modela Fiesta i Focus), Vignale zona (prostor za najprestižniju verziju modela Mondeo), SUV zona (rezervisna za model Kuga), Discover Ford zona – power wall (Ford konfigurator na kojem potencijalni kupac može da „komponuije“ svoj automobil – od boje do najsitnijih detalja opreme) i Relax zona (za predah tokom razgledanja ili kupovine novih automobila ili predaje vozila na popravku).