Mercedes-Benz off road gama osvojila Jahorinu

Domaći uvoznik Mercedes-Benz vozila organizovao je na Jahorini za novinare iz regiona promociju kompletne game off road modela

Imali smo priliku da se uverimo u mogućnosti modela GLC, GLC Coupe, GLE, GLE Coupe, najvećeg GLS-a i danas već kultne G-klase

Prve dane novembra ove godine iskoristili smo na najbolji mogući način, u druženju sa gamom Mercedes off road modela, a avanturu je upotpunio i prvi sneg koji nam je olakšao da iz 4MATIC pogona kojim su bili opremljeni testirani modeli izvučemo maksimum. Jedan od najinteresantnijih modela koji smo imali priliku da testiramo po bespućima Jahorine svakako je bio GLC Coupe, koji je najnoviji u off road ponudi.

MERCEDES jahorina 03

Ovaj model, kao i standardni GLC je pokretao dobro poznati i dokazani dizel motor od 2,2 litra radne zapremine i 170 konjskih snaga i 400 njutnmetara obrtnog momenta. U modelu GLC 220d 4MATIC on obezbeđuje odlične performanse, što najbolje potvrđuju podaci da ubrzanje do sto kilometara na čas traje 8,3 sekunde, a maksimalna brzina 210 kilometara na čas.

MERCEDES jahorina 01

Pored novog GLC Coupe-a najveću pažnju su privukli GLS i G-klasa. Testirani GLS je bio u snažnijoj 400 4MATIC verziji sa trolitarskim V6 motorom od 333 konjske snage i 480 njutnmetara obrtnog momenta. U uslovima testiranja na Jahorini je možda najveća zvezda bio G500, najsnažniji u ponudi verzija bez AMG potpisa. Ovaj model pokreće moćan V8 motor od 5,5 litara radne zapremine i 387 konjskih snaga. U uslovima testiranja i na putevima prekrivenim snegom nismo bili u prilici da osetimo snagu ovog motora u potpunosti, ali smo zato bili u prilici da uživamo u nestvarnom zvuku V8 motora.

MERCEDES jahorina 04

Konačan utisak je taj da je G klasa definitivno najozbiljniji model kada su off road karakteristike u pitanju, jer ona u oslovima ovog testa nije iskoristila ni 30 odsto mogućnosti. Po sposobnosti na zahtevnim terenima je sledi GLS, a ostali modeli koji su se našli na testu su predstavljali prijatno iznenađenje. Iako su to SUV modeli koji su prvenstveno dizajnirani da više pruže na asfaltu, iznenadili su nas mogućnostima van puteva, a ocena je da je će bilo koji od modela iz Mercedesove game čija oznaka počinje slovom G biti sasvim dovoljan za većinu vikend avantura, dok je G klasa automobil projektovan za najsurovije uslove oksploatacije.

MERCEDES jahorina 02

Detaljnije specifikacije, kao i cene vozila iz Mercedes-Benz ponude pročitajte OVDE