Opel – Uskoro nova Insignia

Popularni „spaj šotovi“ obično stižu protivno volji proizvođača, ali ovaj put je suprotno. Opel je zvanično prikazao test vozilo ispod koga se krije potpuno nova Insignia.

Opelova limuzina je trenutno u završnoj fazi razvoja, a i pored maske pod kojim se razvojni prototip nalazi, jasno se naziru elegantne linije.

Opel Insignia Grand Sport je bazirana na potpuno novoj arhitekturi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima. U poređenju sa aktuelnom Insignijom, takođe je 5,5 centimetara duža, centimetar šira i tri centimetra niža. Ove izmenjene proporcije novoj generaciji Opelove perjanice daju upečatljiviju i dinamičniju pojavu nego ranije. Međutim, Insignia Grand Sport ne izgleda samo atletski, već to i demonstrira. Efikasnost prostora i ušteda na masi su bile prioritet inženjera: upotrebom lakih materijala, uspeli su da skinu do 175 kilograma kod nove generacije. Optimizovan paket omogućava prostraniji enterijer i naravno, širok raspon vrhunskih tehnologija.

Nova Insignia Grand Sport 1

Sa novom Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih perjanica unutar proizvodnog portfolija. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu: do danas, preko 900.000 Insignija je prodato, uz osvajanje naslova za „Automobil godine 2009.“. Na IAA 2013., Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa vizionarskom Monza Concept studijom. Zvanična svetska premijera Opel Insignije Grand Sport je zakazana za mart 2017. godine na Salonu automobila u Ženevi.