Opel – Stigla Astra Sports Tourer
Foto: Opel

Opel – Stigla Astra Sports Tourer

U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra predstavljena je nova Astra Sports Tourer srpskom tržištu. Novitet poseduje sve kvalitete kao i heč bek, s tim da na listu vrlina dopisuje I izuzetnu praktičnost

Domaće tržište je nedavno postalo bogatije za jedan veoma interesantan karavan.

Astra i njena karavan verzija imaju bogatu i uspešnu istoriju, i upravo je Opel brend, koji je prvi u tadašnjoj kompakt klasi, predstavio verziju koja je bila idealna za preduzeća i nazvao ga car-a-van odnosno karavan. Danas je produžena kombi-limuzina namenjena kako poslovnim korisnicima, tako i porodicama i čini čak polovinu prodaje ovog kompaktnog vozila.

Nova Astra Sports Tourer će svakako privući pažnju i svojom elegantnom, vitkom i sportskom izvedbom. Najbolja ilustracija inteligentno koncipiranog dizajna i opreme su odlične aerodinamičke vrednosti. Sa koeficijentom otpora vazduha od 0,272 Astra Sports Tourer je jednako efikasna kao i varijanta sa pet vrata. Sem toga, i pored znatno prostranije unutrašnjosti, novi model ima sasvim jednake spoljne dimenzije kao i njegov prethodnik. Vozač i suvozač imaju na raspolaganju više prostora za glavu (+26 mm), putnici na zadnjim sedištima imaju više prostora za kolena (+28 mm) a sa dodatnih 80 litara zapremina prtljažnika je povećana na ukupno 1630 litara. Nova Astra Sports Tourer nudi svestranu, veću udobnost, tako da odlično služi kao udoban službeni ili svestran porodični auto.

Opel Astra Sports Tourer 01

Novi model nudi se isključivo sa motorima najnovije generacije sa zapreminom od 1,0 do 1,6 litara i opsegom snage od 70 kW/95 ks do 147 kW/200 ks. Zadnji koji se je pridružio ponudi je najjači 1,6-litarski dizel motor sa dvostepenim turbopunjačem, izuzetno kompaktan model 1,6 BiTurbo CDTI sa 118 kW/160 ks. Astra Sports Tourer sa tim motorom ubrza od 80 do 120 km/h za samo 8,1 sekundu. U poređenju sa modelom sa pet vrata je za model Sports Tourer potrebno doplatiti 671 evro. Tako da cene modela Astra Sports Tourer počinju od 14.261 evra, koliko košta model Selection sa motorom 1.4 ECOTEC 74 kV/100 KS i petostepenim ručnim menjačem.

Detaljne informacije o tehničkim podacima, opremi i cenama Astre Sports Tourer, pročitajte OVDE