1968 Aston Martin DBS – Pronađen posle tri decenije

U Velikoj Britaniji je nedavno otkriveno pravo automobilsko blago - Aston Martin DBS iz 1968. godine, izgubljen pre tri decenije

Automobil se nalazi u fabričkom stanju, ali njegova ispravnost posle trideset godina stajanja trenutno nije utvrđena

Nekako se ovakva otkriča u startu vezuju za Sjedinjene američke države, ali ovaj put prelepi Aston je bio izgubljen u svojoj domovini. Ovaj ekskluzivni automobil, koji je bio proizveden u svega 787 primeraka, je promenio dva vlasnika i prevalio je oko 45.000 kilometara, a sakriven u napuštenom ambaru je stajao od 1986. godine. Tri decenije stajanja su jasno uočljive, a automobil će u takvom stanju biti ponuđen na aukciji na trkačkoj stazi Silverston, gde se očekuje da će da dostigne cenu između 50 i 60.000 funti.

Mehaničko stanje automobila nije poznato, ali sigurno da će mu posle decenija stajanja biti neophodna restauracija, ali izuzev toga u potpunosti je u fabričkom stanju. Na karoseriji se još nalazi fabrička bronzana boja, dok je enterijer presvučen crvenom kožom. Za pogon je zadužen šestocilindrični motor uparen sa Borg Warner automatskom transmisijom, a od dodatne opreme tu su klima uređaj i upravljač sa servo asistencijom.