Renult ključ-kartica puni 20 godina

Već dve decenije vozači širom sveta imaju taj luksuz da automobilski ključ ne moraju da vade iz džepa da bi otključali ili upalili automobil. Za to je zaslužan Renault

Ovaj 20 godina star izum marke Renault u trenu je osvojio brojne vozače, iako na početku i nije sve išlo tako glatko, kko to obično biva sa velikim inovacijama

Električni prozori, servoupravljač, klima-uređaj, kamera za vožnju unazad i GPS su tek neke od inovacija koje su zauvek promenile prirodu automobila, a samim tim i svakodnevicu savremenih vozača. Neke od njih su pomogle da se poveća sigurnost, dok su druge dale novi značaj udobnosti. Kartica „Slobodne ruke” umnogome je olakšala upotrebu automobila.

Iako je na početku delovala kao ekskluzivna naprava dostojna Jamesa Bonda, karticu „Slobodne ruke” postepeno su prigrlili proizvođači automobila širom sveta i ubrzo je postala deo serijske opreme brojnih vozila. Kao i kompakti koji su postali popularni ranih 60-ih, ovaj mali predmet tek nešto veći od kreditne kartice s vremenom je prerastao u jedan od vodećih Renaultovih izuma i ostavio neizbrisiv trag u istoriji automobilske industrije.

R DAM 1382557

Sve je počelo 2001. godine. Bližio se službeni početak prodaje Lagune II, limuzine koja je trebala da obeleži životni stil 21. veka. Međutim, dizajneri ovog modela nisu bili u potpunosti zadovoljni završnim proizvodom i smatrali su ga nedovoljno inovativnim. Neposredno pre službenog predstavljanja Lagune II, voditelj proizvoda Bernard Dumondel je odseo u nekom luksemburškom hotelu.

U trenutku kada se sa magnetnom karticom u ruci zaputio prema vratima svoje sobe da bi ih otključao, iznenada mu je sinulo: zašto i automobile ne bismo otključavali beskontaktnom karticom umesto ključem? I tako se rodila ideja o kartici „Slobodne ruke”. Dumondel je izložio svoju zamisao voditelju programa i zadivio Izvršni odbor Grupe (uključujući i samog Louisa Schweitzera, tadašnjeg direktora Grupe Renault). Projekt je ubrzo prihvaćen, a patent prijavljen.

00140059

Nakon modela R16 TX iz 1973., prvog francuskog automobila sa elektronskim mehanizmom središnjeg zaključavanja, i Fuega iz 1982., sa revolucionarnim sistemom daljinskog otključavanja i zaključavanja vrata, Laguna II je postala prvi serijski automobil namenjen širokom krugu kupaca koji je bio opremljen karticom „Slobodne ruke”. Zbog ovog specifičnog sistema u prvi mah je nazivana „automobilom koje se otključava bez ključa”.

Renault je u narednim godinama doradio svoj sistem beskontaktnog otključavanja i zaključavanja i implementirao ga u modele Espace i Vel Satis. Zatim je svoj izum proširio na čitavu svoju ponudu vozila, od Clija preko Scenica do Meganea.

R DAM 1382143

Prema Pascalini, razvoj kartice „Slobodne ruke” je bio „veliki izazov sa brojnim rizicima”. Uprkos osvojenih 5 zvezdica na testiranjima sigurnosti Euro NCAP-a, prvi meseci prodaje Lagune II su protekli u znaku raznih tehničkih problema. U ovom razdoblju su prijavljeni i problemi sa prvom verzijom kartice „Slobodne ruke”. Njen signal su olako ometali drugi predmeti u blizini, na primer neonska svetla parkirališta.

Treba spomenuti i to da je i sama tehnologija kartice u to vreme bila u početnim stadijumima razvoja. Uprkos precizno razrađenom dizajnu, zasnovanom na podacima o životnom stilu, navikama i očekivanjima 6000 ispitanih kupaca, brendu je ponestalo vremena za izradu prototipa, njegovo testiranje u svim situacijama upotrebe i otklanjanje svih eventualnih poteškoća.

R DAM 1382152