Žiri nagrade AUTOBEST odlikovao Daciju Spring titulu

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 32 evropske zemlje, je dodelio Daciji Spring titulu „Best Buy Car of Europe 2022”

Ubedljivom prednošću u odnosu na ostale takmičare Dacia Spring je proglašena najboljim i najpristupačnijim vozilom u konkurenciji. Po prvi put u 21-godišnjem održavanju ove nagrade, žiri Autobesta je proglasio neki 100 % električni automobil za pobednika

Predstavljen krajem marta 2021., Dacia Spring je u trenu osvojio kupce i prikupio 43.000 porudžbina. Postoji dobar razlog za to: Spring nudi električnu mobilnost bez suvišnih dodataka, oslanjajući se na esencijalnu opremu (navigacija, klima-uređaj, električni prozori, replikacija ekrana pametnog telefona itd.) po najboljoj ceni u Evropi. Ovaj kompaktni SUV nudi rekordnu prostranost sa četiri prava sedišta, a pokreće ga efikasni i pouzdani električni motor zahvaljujući kom ostvaruje domet do 305 km u gradskoj (WLTP) i 230 km u mešovitoj vožnji (WLTP).

R DAM 1365415 with Autobest Logo

Osim što je osvojio nagradu Best Buy Car of Europe 2022, Dacia Spring je ostvario sjajne rezultate na izazovu ECOBEST Challenge 2021 koji je AUTOBEST organizovao u novembru ove godine, i to u sledećim kategorijama: Ostvareni domet od 221 km u mešovitom ciklusu vožnje (u poredjenju sa homologovanih 230 km dometa prema WLTP-u) i preostali domet od 31 km sa ispražnjenom baterijom (0 % baterije na pokazivaču kontrolne table)