Dacia Jogger – Poznate cene u Srbiji

Početna iznosi 13.390 evra za model sa Essential paketom opreme. U pitanju je model koji od opreme ima sve neohodne sisteme sigurnosti, ali na primer izostaje klima uređaj


Sledeći stepenik je Comfort paket opreme koji startuje sa cenom od 15.190 evra, a koji poseduje klima uređaj, tempomat, senzore za kišu, multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale osam inča

Da podsetimo, u pitanju je porodični automobil koji se nudi u verzijama sa pet ili sedam sedišta, a koji će prema trenutnim najavama biti najpristupačniji sedmosed na tržištu. Karoserija je osmišljena tako da kombinuje prostranost SUV klase, ali i prostranost i praktičnost monovolumena ili karavana. Ipak, klirens od 200 milimetara model Jogger svrstava najpre u klasu krosovera.

R DAM 1365964

Karoserija dužine 4,5 metara je bila dovoljna za međuosovinsko rastojanje od čak 2,9 metara. Zahvaljujući tome je bila moguća ugradnja trećeg reda seišta. Sa podignutim trećim redom sedišta prtljažnik raspolaže sa skromnih 213 litara, koji se uvećavaju na rekordnih 712 litara u petosed kombinaciji.

R DAM 1365952

Od aktueelnih modela je preuzet trocilindarski turbo benzinki motor od jednog litra. On raspolaže sa 100 ili 110 konjskih snaga, u zavisnosti da li je u pitanju standardna verzija, ili model koji ima ugrađen sistem za voznju na TNG. Snaga se prenosi preko šestostepene manulne transmisije. Tokom 2023. godine model Jogger će postati prva hibridna Dacia, kada će u njega biti ugrađen 1.6 benzinski motor potpomognut elektromotorom.