Reno menja standarde komfora - Parkiranje jednom papučicom

Svojim izumom Parkiranje jednom papučicom, inženjer za razvoj sistema Jong-Hoon i inženjer za razvoj algoritama Pape u potpunosti slede tradiciju koja se zasniva na pretvaranju prepreka u prednosti

Louis Renault je prvi patentirao ručni menjač 1898. godine. Nekoliko nedelja kasnije, uz podršku svoje braće Marcela i Fernanda, je osnovao kompaniju Renault Frères. Tako je počela industrijska avantura

Renault već godinama nudi sisteme pomoći u vožnji kako bi kupcima pojednostavio parkiranje. U početku su to bili parking senzori koji su se proizvodili od 1990. do 2000. godine. Prvobitno su bili ugrađivani u zadnji deo vozila, a zatim i u prednji. „Više niste morali da izlazite iz automobila da biste proverili imate li još mesta za parkiranje”, dodaje Pape. Nekoliko godina kasnije, kamera za vožnju unazad ili čak kamera od 360° koja nudi „pogled iz ptičje perspektive” upotpunila je ovaj sistem. „Zvučni signali sada su popraćeni prikazom položaja prepreka na multimedijalnom ekranu integrisanom u komandnu tablu automobila”, nastavlja Jong-Hoon.

Predstavljanjem sistema pomoći pri parkiranju Easy Park Assist u modelu Espace 5 2015. godine napravili smo veliki korak”, naglašava Pape. Kada vozač uključi ovaj sistem, vozilo traži parkirng mesto koje odgovara njegovoj veličini, a zatim samo određuje putanju „preuzimajući kontrolu” nad upravljačem. U međuvremenu, vozač kontroliše ubrzanje, kočenje, promenu stepena prenosa između vožnje unazad i napred kao i ručnu kočnicu.

00079283

U redizajniranom Espaceu iz 2019. godine, Renault je otišao korak dalje u automatizaciji parkiranja. Renaultovi inženjeri su konstruisali interni sistem pomoći pri parkiranju koji preuzima kontrolu nad upravljačem, od pronalaska parking mesta do potpunog zaustavljanja. Napredni sistem pomoći pri parkiranju zamenio je Easy Park Assist.

Ova ambiciozna misija je poverena našim perspektivnim inženjerima. Jong-Hoon, inženjer za razvoj sistema pomoći u vožnji, preuzeo je odgovornost za idejnu razradu sistema, a Pape, inženjer za razvoj algoritama za pomoć u vožnji, morao je da ga implementira. Uz jedno važno ograničenje: sistem je morao da ostane samo pomoć u vožnji, a ne da preuzme potpunu kontrolu nad vozilom. Dakle, bilo važno osigurati da vozač ostane na oprezu tokom manevrisanja

Mačji kašalj za Jong-Hoona i Papea! Taster, koji će vozač morati da drži pritisnutim, je ovu misiju učinio lako ostvarivom. „Vozač samo mora da pritisnue taster kako bi započeo manevar, da ga otpusti ako dođe do bilo kakvog problema i ponovno da ga pritisne da bi završio parkiranje vozila”, objašnjava Jong-Hoon. Taster je smešten na središnjoj konzoli, budući da je dugme za uključivanje/isključivanje tempomata/graničnika brzine premešten na upravljač. Vozač može da pritisne taster udobno se oslanjajući na naslon za ruku – ergonomija garantovana. Idealno za manevar koji traje desetak sekundi!

Međutim, nije uzet u obzir razvoj druge funkcije: električne parking kočnice koja je ponovno ispitana i za koju je smatrano da ima prednost u odnosu na napredni sistem pomoći pri parkiranju. Samo nekoliko meseci pre nego što je vozilo trebalo plasirati na tržište, čitav projekat je propao! Prvobitna ideja tastera, koji je trebao da osigurava vozačevu pažnju, više nije postojala!

R DAM 1356385 1

Jong-Hoon i Pape su prvo hteli da dodaju još jedan taster. Ali to je bilo nemoguće u ovoj fazi projekta! Pogotovo jer je u novoj verziji Espacea cilj bio „očistiti” središnju konzolu. Drugo moguće rešenje, od kojeg su vrlo brzo odustali, bilo je da se ugradi taster u podnožju multimedijalnog ekrana uz pomoć kojeg bi vozači aktivirali napredni sistem pomoći pri parkiranju. Ali, zaključili su da ne bi bilo zgodno sa ispruženom rukom pritiskati taster tokom čitavog procesa parkiranja. Jedina alternativa bila je da se pronadje drugi način za održavanje kontakta. Konačno su došli do rešenja: papučica gasa!

Ipak, pravi izvor zadovoljstva bio je to što je ovo rešenje sa papučicom čak i bolje od rešenja sa tasterom. Prvo, zato što je samo rukovanje lakše. Vozač ne mora da traži taster kako bi započeo manevar. Pritiskanje papučice gasa je prirodnija radnja. Drugo, zato što je povećana sigurnost. U slučaju problema (na primer, pešak ili životinja prelaze put neposredno iza vozila) pomicanje stopala sa papučice se odvija instinktivno. Treće, zato što je sistem unapređen. Menjanje brzine sada je u rukama vozača. Ranije je sistem određivao brzinu, bez obzira na to koliko jako vozač pritiskao taster. Uz napredni sistem pomoći pri parkiranju i rešenje Parkiranje jednom papučicom, sada je moguće kontrolisati brzinu manevra do 7 km/h. I na kraju, ranije je vozač morao da čeka da se vozilo potpuno zaustavi kako bi započeo manevar, a sada je moguće to činiti „u hodu”.