Nova Dacia Duster stigla na srpsko tržište

Redizajnirana Dacia Duster je od sada zvanično dostupna i na tržištu Srbije. Osnovni model će biti dostupan po početnoj ceni od 14.190 evra

Treba napomenuti da je u pitanju verzija sa jednolitarskim turbo trocilindrašem, ali u verziji sa pogonom i na gas, dok verzije ovog motora bez TNG uređaja nema u ponudi

Od benzinskih motora bez TNG uređaja tu je poznati 1.3 turbo benzinski četvoroclindraš u verziji od 150 KS, ali on se nudi samo u Prestige nivou opreme po ceni od 19.990 evra. Najosnovnija Essential vezija pokretana dobro poznatim 1.5 dizel motorom se nudi samo u 4x4 veriji po ceni od 18.190. Verzija sa dizel motorom i 4x2 pogonom je dostupna samo u opremljenijoj Comfort verziji, ali po pristupačnijoj ceni od 17.390 evra.

R DAM 1309369

Obnovljeni model krasi novi Dacijin vizuelni identitet kakav smo već mogli da vidimo na novom Sanderu Stepway i Loganu. Nova dnevna svetla u obliku slova Y inspirisala su izgled nove hromirane maske hladnjaka sa 3D uzorkom. Enterijer je opremljen novom središnjom konzolom, nov je pomični naslon za ruku, a dostupan je i sa dve varijante multimedijalnog sistema sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

R DAM 1309375

Nezavisno od nivoa opreme, serijska oprema uključuje putni računar, sistem automatske aktivacije dugih svetala i ograničavač brzine sa osvetljenim komandama na upravljaču. Automatski klima-uređaj sa digitalnim ekranom, tempomat sa osvetljenim komandama na upravljaču, grejana prednja sedišta i kartica „slobodne ruke” su dostupni na određenim verzijama.