Renault diktira trendove u automobilskoj industriji

Na nedavno održanom on line obraćanju medijima, Renault je predstavio svoje planove. Oni podrazumevaju dalju elektrifikaciju game, a pored strateških ciljeva, promovisan je i novi logo, kreiran da prati aktuelne trendove

Luca de Meo i Renaultov brand tim podelili su svoju viziju marke kao predvodnice u području energetske tranzicije, najnovijih tehnologija i usluga, predane održivijem i odgovornijem poslovanju. 

Renault se kroz pojam „nouvelle vague” pozicionira kao marka fokusirana na tehnologiju, usluge i čistu energiju, kao marka koja stvara pametnija vozila za svakodnevnu upotrebu kao i održivija rešenja mobilnosti. Ovakvi ciljevi su u skladu sa duhom marke koja od 20. veka ide ukorak sa vremenom i razvija inovativna i savremena vozila. Renault u 2021. godini više nego ikada nastoji da odgovori na zahteve tržišta i stvori rešenja ugljenično neutralna, sigurna i fleksibilna rešenja mobilnosti koja ispunjavaju potrebe savremenih kupaca. U okviru prvog dogadjaja Renault Talk#1, Luca de Meo je predstavio novi smer marke na kojem počiva strateški plan Renaulution.

1 2021 Renault Talk 1

Kao predvodnik energetske tranzicije u automobilskoj industriji, Renault namerava da postane najzelenija marka u Evropi do 2030., pri čemu će 9 od 10 prodatih automobila biti elektrifikovani modeli. Marka Renault je predvodnik i u području tehnologije i usluga, što prvenstveno dokazuje projektom „Software Republique” kojim oblikuje budućnost gradske mobilnosti. 

54 2021 Renault Talk 13

Renault Re-Factory – prva evropska fabrika posvećena cirkularnoj ekonomiji – označava zaokret marke prema održivijem i odgovornijem poslovnom modelu sa ukupno 120.000 recikliranih ili prenamenjenih vozila (uključujući i električna vozila) godišnje.  Gotovo 80 % strateški recikliranog materijala će biti ponovo upotrebljeno u novim baterijama.  Kada je reč o postotku upotrebe recikliranih materijala u novim vozilima, Renault i tu namerava da zauzme prvo mesto do 2030.

55 2021 Renault Talk 14

Marka svojim „automobilima za život” osvaja više segmente. Sedam elektrifikovanih modela C i D segmenta biće predstavljeno do 2025. Mégane Conquest označava početak prodajne ofanzive. Nova generacija Méganea E-TECH Electric, automobila koji najavljuje budućnost povezanih i potpuno električnih vozila, takođe će biti predstavljena u bliskoj budućnosti. I na kraju, hibridna tehnologija E-TECH će doživeti dodatna poboljšanja u budućim modelima iz segmenata C i D, prvenstveno u pogledu efikasnosti i zabavnih voznih osobina. Uz nedavno predstavljeni Mégane Conquest, Captur E-TECH Hibrid i Mégane E-TECH Plug-in hibrid, Renault sada ukupno ima šest hibridnih i punjivih hibridnih vozila E-TECH.

56 2021 Renault Talk 15

Renault je u prošlosti mnogo puta menjao svoj vizuelni identitet. Ali jedna stvar se nije promenila od 1925., a to je prepoznatljivi i legendarni logotip u obliku dijamanta. Prethodna verzija logotipa predstavljena je 1992. i redizajnirana 2015. godine, zbog toga ju je trebalo osvežiti. Novi logotip je nastao u saradnji sa dizajnerskom kompanijom Landor&Fitch, a od sledeće godine će biti predstavljen na svim Renaultovim vozilima i u čitavoj mreži marke. Do 2024. sva Renaultova vozila će krasiti novi logotip.