Toyota na putu ka nultoj emisiji

Dan planete Zemlje bila je prilika da se podsetimo da je Toyotino putovanje ka nultoj emisiji započelo pre više od 20 godina lansiranjem Priusa, prvog hibridnog električnog automobila na svetu

Od tada Toyota neprestano pomera granice elektrifikacije hibridnom električnom tehnologijom, razvojem plug-in hibrida i električnih vozila s pogonom na vodonik

Toyota hibridna električna vozila odabralo je čak 17 miliona vozača širom sveta koji su do danas okolinu poštedeli od čak 140 miliona tona CO2. Putovanje BEYOND ZERO neprestano se razvija, a inovacije nas danas vode mnogo dalje od nultih emisija. Danas nulte emisije više nisu nedostižne. Do 2025. godine Toyota će nuditi više od 70 elektrifikovanih vozila i barem 15 električnih vozila na baterije.

BeyondZero image

Verujemo da vozači širom sveta biraju Toyota vozila zbog užitka koji im pružaju, istovremeno poštujući okolinu i želeći da ostavljaju manji karbonski otisak, sve do trenutka kada će jedina emisija automobila biti čista voda i prečišćeni vazduh. BEYOND ZERO je Toyotina odluka da doprinese svetu više od emisija gasova i povrh ograničenja koje donosi automobilska industrija. Toyota se razvija za svet u kojem ne napušta ništa i nikoga već stremi da pruža slobodu kretanja svakom pojedincu. Zahvaljujući Toyota naprednim tehnologijama i inovativnoj mobilnosti, Toyota pruža nezaboravno korisničko iskustvo svakom vlasniku i dragocenu bezbrižnost, garanciju do 10 godina na sva vozila i 10 godina garancije na hibridnu bateriju.

toyota prius (1)

Nulta emisija nije dovoljna! Toyota ide dalje od nultih emisija potvrđujući ulogu predvodnika u elektrifikaciji koja je započela pre više od 20 godina predstavljanjem prvog serijskog hibridnog vozila Prius. Inovativnost i razvoj nisu prestali uspehom Priusa, naprotiv, nastavljeni su ubrzano i danas Toyota u ponudi ima čak četiri različita elektrifikovana pogonska sklopa: hibridna električna vozila, plug-in hibride, vozila s pogonom na vodonik i baterijska električna vozila. Toyota želi da ponudi optimalnu tehnologiju, za stvarne potrebe korisnika, odnosno da u svakom trenutku omogući onakav oblik mobilnosti koji najbolje odgovara okruženju i potrebama. Inovativnost elektrifikovane tehnologije doživeće vrhunac jer se razvija tehnologija vozila iza kojih neće ostajati emisije, nego će kao što je slučaj na modelu MIRAI jedina emisija biti čista voda.

toyota prius (2)

Toyota ide dalje od nultih emisija razvijajući se od proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost, brinući o kretanju svakog pojedinca, bez obzira na njihove sposobnosti i ograničenja, odgovarajući na potrebe za mobilnosti društva koje se neprestano menjaju. Iz tog je razloga Toyota odabrala globalni Olimpijski i Paraolimpijski pokret, kako bi s partnerima promovisala slobodu kretanja i otvarala nove prilike svakom pojedincu, bez obzira na njihova ograničenja. Toyota veruje kako je sigurnost pravo svakog pojedinca. Tako su već u osnovne pakete opreme svakog Toyota vozila ugrađeni brojni napredni sistemi aktivne i pasivne sigurnosti, koji imaju zadatak da se pobrinu za čvrstoću i bezbednost vozila, pružaju asistenciju vozaču čuvajući pritom ono najvažnije - ljudske živote.

toyota prius (3)

Toyota ide BEYOND ZERO stvaranjem zaista nezaboravnog korisničkog iskustva. Ovoga postajete svesni bilo da posetite prodajni salon, web stranicu, aplikacije za ugodnije vlasništvo ili uživate u posedovanju Toyota automobila. Na svim nivoima korisničkog iskustva Toyota nastoji da pruža uvek vrhunsku uslugu i brine o vlasnicima i vozilima tokom čitavog veka trajanja, nudeći kvalitet, trajnost i pouzdanost u kombinaciji s inovativnim uslugama održavanja. Jedina na tržištu, Toyota nudi RELAX program sa do 10 godina garancije za nova i za polovna vozila i čak 10 godina garancije na hibridnu bateriju. Bezbrižnost koju vozačima nudi Toyota kroz svoje usluge, teško je nadmašiti.