Sve o multimediji u osnovnoj verziji nove Dacie Sandero

Sa trećom generacijom modela Sandero Stepway, Dacia je predstavila i novi multimedijalni sistem koji će se naći u baznim verzijama ovog popularnog modela. Ovaj sistem funkcioniše tako što ekran multimedije menja mobilni telefon

Nov sistem pruža mnogo prednosti i umnogome olakšava svakodnevno korišćenje automobila. Upoznajte sve njegove prednosti

Pametni telefon nosimo svugde sa sobom. A šta bi bilo kada bismo mogli da ga upotrebljavamo kao ekran multimedijalnog sistema u vozilu? Zvuči kao dobra ideja! Za Daciju nije bilo dvoumljena. Samo je bilo potrebno uklopiti ga u doživljaj vožnje. U tom duhu stvoren je Media Control. Nicolas Legros, operativni direktor Dacia Odeljenja za crossovere, objašnjava filozofiju i prednosti ovog sistema, koji je predstavljen u novom Dacia Sandero Stepway.

3 2021 Dacia Media Control system 2

Zamislite da tokom vožnje ne morate da odlažete svoj pametni telefon na loše pričvršćeni nosač na ventilacionom otvoru klima-uređaja. Kada bi samo bilo tako jednostavno! U Daciji razumemo taj problem. Inženjeri i dizajneri marke udružili su snage kako bi odgovorili na izazov i osmislili pametno, ekonomično i savremeno rešenje.

Media Control je sistem koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon kao i besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju. Media Control je sveobuhvatni multimedijalni sistem. Sastoji se od radija, dva zvučnika, USB utičnice, Bluetooth veze, komandi na upravljaču, a pored toga, ima i postolje za punjenje pametnog telefona na komandnoj tabli. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje je potpuno integrisano u komandnu tablu kako bi upotreba pametnog telefona bila udobna i ergonomična.

6 2021 Dacia Media Control system 2

Postavljen na univerzalno postolje na komandnoj tabli novog Dacia Sandero Stepway, pametni telefon čvrsto stoji na mestu i savršeno upotpunjuje doživljaj vožnje. Postolje je strateški ugrađeno na povišen položaj i blago okrenuto prema vozaču kako bi se osigurala savršena vidljivost informacija pametnog telefona i tako povećala sigurnost u vožnji. Jednostavno preuzmite aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon. Zahvaljujući Bluetooth vezi, vaš pametni telefon će se u potpunosti stopiti sa komandnom tablom i zameniće ugrađeni multimedijalni sistem.

Navigacija, radio, muzika, telefon, čak i pristup informacijama o vozilu: sve najvažnije funkcije su vam dostupne jednim dodirom, a zahvaljujući prepoznavanju glasovnih naredbi možete ih aktivirati i glasom. Uklanjanjem pametnog telefona sa postolja kućište se zatvara.

7 2021 Dacia Media Control system 2

Zato je moguće stvarati prečice za omiljene widgete, aplikacije ili kontakte. Navigacija se zasniva na bogatoj ponudi pružioca usluga mapa i navigacionih uputstava. Kada je reč o multimediji, kupci imaju pregršt izbora: radio, reprodukcija muzike sa pametnog telefona, pretplata na platforme za streaming muzike kao i reprodukcija muzike sa USB ili MP3 uređaja. Telefon nije rezervisan samo za upućivanje i primanje poziva, već obuhvata i ostale osnovne funkcije: pretraživanje kontakata slobodnih ruku i pregled istorije poziva ili događaja u kalendaru. Funkcija preslušavanja SMS poruka već je dostupna za Android, a uskoro i za iOS uređaje. U okviru postavki automobila, kupcima je na raspolaganju funkcija Driving ECO sa prikazom potrošnje u stvarnom vremenu i prilagođenim savetima za vožnju nakon svakog putovanja.

Jednom kad stignu na odredište, zaboravni kupci posebno će ceniti upozorenje na ostavljeni pametni telefon u vozilu, ali i funkciju Go To My Car uz koju će lakše saznati gde su parkirali automobil.“

Jednostavnost ovog sistema leži u njegovoj ergonomičnosti. Zahvaljujući optimalnom položaju postolja za punjenje, svim funkcijama pametnog telefona možete pristupiti u samo nekoliko klikova. Aplikacija je intuitivna, a njen interfejs efikasan i jednostavan za pretraživanje. Preslikavanje pametnog telefona (screen mirroring) na središnji ekran u vozilu omogućava vam da ovladate sistemom. Na kraju, uz pomoć komandi na upravljaču možete da promenite pesmu, radio stanicu, glasnoću kao i da prihvatate ili završavate pozive. Za još veću praktičnost i sigurnost dostupna je opcija glasovnog upravljanja pametnim telefonom.