Nova Opel Insignia startuje sa proizvodne linije

Uz prisustvo gradonačelnika Russelsheima Udoa Bauscha i Opelovog izvršnog direktora Michael Lohschellera, prva nova Insignia - Sports Tourer u satenskoj metalik sivoj boji - sišla je sa proizvodne trake u sedištu kompanije

Kao što je već najavljeno, fabrika u Russelsheimu će pored Opel Insignije od 2021. godine proizvoditi novu Opel Astru i model za PSA grupu DS Automobiles

Nova Opel Insignia je modernija, dinamičnija i efikasnija nego ikad ranije i dostupna je za naručivanje u Grand Sport, Sports Tourer i GSi (169kw / 230ks, NEDC potrošnja goriva Grand Sport1: gradska 9,1 l / 100 km, na otvorenom 5,8 l / 100 km, kombinovano 7,0 l / 100 km, 161 g / km CO2) od marta. Za početnu cenu od 29.965 evra, Grand Sport limuzina u opremi Business Edition već nudi funkcije kao što su udobna sedišta, klima uređaj i Apple CarPlay i Android Auto, kompatibilna Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Inače, LED farovi osiguravaju optimalan vid u mraku. Nova Insignia je prvi Opelov model koji nudi samo potpuno LED sisteme. Sistemi pomoći kao što su upozorenje na prednji sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u nuždi i sistemom za zadržavanje traka dodatno povećavaju bezbednost putnika i učesnika u saobraćaju.

Opel Insignia MCM SORP Michael Lohscheller Udo Bausch Michael Lewald 512951

Postava pogona započinje sa 1,5-litarskim turbo dizelom od 90 kW (122 ks) (potrošnja goriva, petoro vrata, NEDC1: 5,0-4,5 l / 100 km u gradu; 4,0-3,3 l / 100 km van grada; 4,4-3,8 l / 100km, 115-99 g / km CO2 u kombinaciji). Cene za Sports Tourer u opremi Business Edition sa identičnom opremom iznose 30.940 evra. Nova, posebno efikasna paleta motora smanjuje emisiju CO2. Kupci Insignije takođe mogu dodatno smanjiti račun za gorivo.

„Zadovoljni smo što će se vrhunska Opelova perjanica i dalje proizvoditi ovde. Ovo poboljšava korisnost postrojenja i pomaže u obezbeđivanju visokokvalifikovanih poslova u Russelsheimu. Uspeh transformacije ka elektromobilnosti biće presudan za budućnost. Želeli bismo da nastavimo da podržavamo kompaniju svom snagom“, rekao je Udo Bausch, gradonačelnik Russelsheim am Main.