Uber se udružuje sa Renault-om i Nissan-om

Renault, Nissan i Uber će saradjivati u strateškim evropskim zemljama. Cilj takve saradnje je da se poveća upotreba električnih vozila i proširi njihova infrastruktura

Renault i Nissan su potpisali sa Uberom, u okviru Alijanse, Memorandum o razumevanju sa ciljem elektrifikacije vožnje u Evropi. Renault i Nissan od sada će blisko saradjivati sa Uberom kako bi njegovim vozačima u Evropi ponudili pristupačna električna vozila, posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Portugalu. Ovo je nastavak uspešnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Velikoj Britaniji.

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a ove nedelje je povodom toga objavio vest o potpisivanju Memoranduma o razumevanju. Očekuje se da će do 2025. 50% ukupnih kilometara koje će Uber preći u sedam evropskih glavnih gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) biti bez emisija. To znači da će do 2021. vozači moći da odaberu automobil bez emisija u gradovima koji čine 80% Uberovog poslovanja na evropskom tržištu.