Opel – plava boja označava “zeleni” režim rada

Kada Opel Grandland X hibridni plug-in krstari električnim režimom, ne samo da ne ostavlja nikakve emisije i nečujan je na putu, već to pokazuje i ostalim učesnicima u saobraćaju i pešacima

Veoma pametno - sa plavim svetlom na vetrobranskom staklu, odmah ispod unutrašnjeg ogledala. Kad svetli plavo, motor sa unutrašnjim sagorevanjem je na pauzi, a Grandland X radi isključivo na struju 

Da bi to postigao, vozač može odabrati „električno“ podešavanje iz dostupnih modova vožnje, a hibrid automatski prelazi na električni rad. Plavo svetlo takođe olakšava stvari službenicima policije. Na primer, kada se Grandland X vozi na području gde su dozvoljena samo električna vozila. U ovom slučaju je dovoljan jedan pogled da se vidi da Opel vozi isključivo na struju. Da bi osigurao da je u gradu uvek na raspolaganju dovoljno snage za vožnju plavim svetlima bez štetnih emisija, Grandland X plug-in hibrid ima funkciju "e-ušteda".

02 Opel Grandland X Hybrid 512652

Ova funkcija omogućava da se električna energija prikupljena u visokonaponskoj bateriji sačuva za kasniju upotrebu, na primer za vožnju u područjima gde su dozvoljeni samo električni automobili. Vozač može ovu funkciju podesiti pomoću ekrana osetljivog na dodir, i na taj način zadržati određenu ili čitavu dostupnu električnu energiju sve dok to ne bude potrebno na njegovoj ruti.

01 Opel Grandland X Hybrid4 510368

Opel nudi Grandland X u dve plug-in hibridne verzije - Opel Grandland X jed dostupan kao hibrid sa pogonom na prednje točkove i izlaznom snagom do 224 ks, ili sa pogonom na sva 4 točka i izlaznom snagom od čak 300 ks.