Zafira Life dobila električni pogon

Opel nastavlja elektrifikaciju svog asortimana sa električnom, vodećom varijantom Zafira Life, referentnim standardom za putnička vozila sa više sedišta.

Zabavna za vožnju, sa do devet sedišta i dostupna u tri dužine, nova Zafira-e Life odlikuje se svim prednostima nemačkog brenda. Pored toga, većina verzija modela Zafira-e Life manja je od 1,90 metara i zbog toga može pristupiti podzemnim garažama

Sa snagom od 100kW (136ks) and 260Nm maksimalnog obrtnog momenta od elektro-motora, Zafira-e Life nudi veće performance nego ostala MPV vozila. Elektronski ograničena maksimalna brzina na 130km/h omogućava kruziranje na autoputu ne smanjujući električni domet. Kupci mogu izabrati između dve verzije litijum-jonske baterije, u zavisnosti od njihovih potreba: sa 75kWh2 najboljim dometom do čak 330 kilometara(idealno za velike porodice)
Ili 50kWh i domet do 230km, oba po WLTP1 standardu.

05 Opel Zafira e 512195

Baterije se sastoje od 18 i 27 modula. Upakovana ispod prtljažnika gde ne pravi pravi problem u veličini gepeka, baterija dodatno spušta težište, što doprinosi boljoj stabilnosti u krivinama i protiv vetra, a istovremeno putovanje čini ugodnijim. Sofisticirani regenerativni sistem kočenja, koji vraća energiju proizvedenu pri kočenju ili usporavanju, dodatno povećava efikasnost. Punjenje Zafira-e Life je jednostavno kao i njeno korišćenje. Preko zidne kutije, brzog punjenja ili kabla za punjenje iz kućne utičnice ako je potrebno, svaka Zafira-e Life spremna je za razne mogućnosti punjenja. Ponuda kablova i zidnih kutija varira u skladu sa energetskom infrastrukturom svakog tržišta, čime se obezbeđuje da kupci Zafira-e Life mogu da pronađu i koriste punjač skoro svuda.

10 Opel Zafira e 512202

Korišćenjem 100kW jednosmerne struje potrebno je oko 30 minuta da baterija od 50kWh bude napunjena do 80% (oko 45 minuta za bateriju od 75kWh). Opel nudi ugrađene punjače koji osiguravaju da je vreme provedeno na priključku što kraće i da baterija (pokrivena osmogodišnjim / 160.000km garancijom) ima dug vek. Zafira-e Life u zavisnosti od tržišta i infrastrukture sadrži trofazni 11kW ili jednofazni 7,4kW ugrađeni punjač. Zahvaljujući funkcijama daljinskog upravljanja „OpelConnect“, kupci mogu pomoću svojih pametnih telefona da provere stanje napunjenosti ili upotrebu klima uređaja i vreme punjenja. Pored toga, portfolio „OpelConnect“ se kreće od eCall poziva i kvarova do brojnih drugih servisa, poput statusa vozila i informacija. LIVE Navigation3 pruža informacije o saobraćaju na mreži u realnom vremenu.

06 Opel Zafira e 512197

Opel će ponuditi Zafira-e Life u tri dužine, svaku prilagođenu potrebama klijenta i dostupna sa devet sedišta. Opel Zafira-e Life “Small” (dostupna početkom 2021. godine) konkuriše kompaktnim vanovima, ali nudi znatno više prostora i za devet putnika - bez premca u ovoj klasi. Takođe sadrži uski krug okretanja (samo 11,3m), dobro upravljanje i dvoje kliznih vrata sa senzorom, koja se električno otvaraju pokretom stopala - jedinstvenim u ovom tržišnom segmentu. Zafira-e Life “Medium” (slično kao i Zafira-e Life „L“) ima 35 cm duže, međuosovinsko rastojanje od 3,28 m, a time i više prostora za noge za putnike pozadi, što ga čini konkurentom srednjih vanova u D tržišnom segmentu. U poređenju sa konkurencijom, Opel takođe ima veća vrata prtljažnika i lakši pristup za utovar / istovar. Sa zapreminom prtljažnika od oko 4.500 litara, Zafira-e Life “Large” rival je za još veće vanove. Postoji i električna parking kočnica koja se može udobno aktivirati ili otpustiti samo jednim prstom.