Seat predstavio redizajnirani model Ateca

Restilizovana Seta Ateca donosi neke dizajnerske izmene koje je sada čine vizuelno sličnijom novijim modelima Tarraco i Leon

Pored kozmetičkih modifikacija, tu su i tehnička poboljšanja koja se ogledaju u poboljšanoj paleti motora i bogatijoj ponudi siatema aktivne bezbednosti

Dizajnerske izmene kod modela Ateca nisu velike, ali su primetne. Redizajnirana je maska hladnjaka, kao i prednje svetlosne grupe, tako da Ateca sada podseća na veći i noviji model Tarraco. Pozadi se nalazi nov oblik zadnjeg odbojnika i izmenjena grafika LED svetlosnih grupa. Promene su vidljive i u kabini. Tu je novi upravljač, a kod bolje opremljenih modela instrumente sada menja monitor dijagonale 10,25 inča. Na centralnoj konzoli se standardno nalazi ekran od 8,25 inča, a uz doplatu tu je monitor od 9,2 inča.

SEAT Ateca facelift 2020 2

Ponuda motora startuje sa benzinskim turbo trocilindrašem od jednog litra radne zapremine. Zahtevniji kupci mogu da se opredele za četvorocilindrični motor od 1,5 litara radne zapremine i 150 konjskih snaga, dok vrhunac benzinske ponude čini dvolitarski turbo motor od 187 konjskih snaga i 320 njutnmetara obrtnog momenta. Ovaj motor se nudi iskljičivo sa automatskom DSG transmisijom i pogonom na sva četiri točka.

SEAT Ateca facelift 3

Ponudu dizel motora čini novi dvolitarski TDI agregat u verzijama od 113 ili 150 konjskih snaga. Slabiji se nudi samo sa manuelnim menjačem i prednjim pogonom, dok se snažniji nudi i u kombinaciji sa automatskom transmisijom i 4x4 pogonom. Pored poboljšane ponude motora nova Seat Ateca ima poboljšanu ponudu sistema aktivne bezbednosti, koja podrazumeva “pre-crash assist system” koji ako proceni da će doći do nezgode, automatski zateže sigurnosne pojaseve, zatvara prozore, kao i panoramski krov.

SEAT Ateca facelift 2020 4