Mazda se okitila još jednom nagradom za dizajn

Kao kruna ovogodišnjoj proslavi Mazdine stogodišnjice, Mazda 3 osvojila je nagradu za Svetski automobilski dizajn 2020. godine u jednoj od posebnih kategorija takmičenja World Car Awards

Mazda 3 je drugi Mazdin model koji je osvojio ovaj naslov nakon popularne sportske Mazde MX-5 još 2016. godine

Predstavljena 2010. godine, Mazdina jedinstvena dizajnerska filozofija Kodo i njena sposobnost da unosi vitalnost u automobil bila je pokretačka snaga višestruko nagrađivanog dizajna Mazdine trenutne game. Mazda3, lansirana 2019. godine, bila je prvi Mazdin automobil koji je pokazao najnovija dostignuća u inovativnom dizajnerskom jeziku Kodo – zreliju izvedbu koja stil prikazuje kroz eleganciju i strogu minimalističku estetiku pod geslom “manje je više”, koja inspiraciju vuče iz tradicionalne japanske umetnosti.

Mazda Family (1)

Mazda je dosad imala mnogo uspeha na World Car Awards, godišnjem takmičenju o kojem odlučuje 86-člani žiri automobilskih novinara iz 25 zemalja. Nagrada za Svetski automobilski dizajn 2020.godine najnovija je u dugom nizu nagrada koje je prikupila Mazda3 koje uključuju “Red Dot: Best of the Best” na takmičenju Red Dot Product Design awards2019., “Supreme Winner” na takmičenju Women’s Car of the Year awards 2019. i “Small Hatch of the Year” na 2020 UK Car of the Year awards.