Mazda – Modeli CX-30 i MX-30 osvojili Red Dot

Mazde CX-30 i MX-30 su osvojile nagradu Red Dot: Product Design 2020. To su osma i deveta Red Dot nagrada u nizu za Mazdine Kodo modele

Kompaktni SUV CX-30 i prvi Mazdin potpuno električni automobil MX-30 pridružuju se sve većoj listi nagrađenih Mazdinih modela dizajniranih u skladu sa filozofijom Kodo: Duša pokreta

Nove Mazde CX-30 i MX-30 su prepoznate i nagrađene na takmičenju Red Dot: Product Design 2020. Nova Mazda CX-30 je drugi Mazdin model oblikovan evoluiranim Kodo dizajnom – jedinstvenim dizajnom čiji se koreni nalaze u tradicionalnoj japanskoj estetici. Oblikovanje svakog elementa prema principu 'manje je više' rezultiralo je čistim, prelepim površinama na CX-30 i donelo je potpuno originalan izgled u segment kompaktnih SUV crossovera.

mazda mx 30 (1)

Visokokvalitetna unutrašnjost Mazde CX-30, osmišljena sa čovekom u središtu, kombinuje ergonomsku savršenost i najsavremeniju tehnologiju. Najnovija dostignuća u Mazdinoj Skyactiv arhitekturi vozila koriste ljudima urođenu sposobnost održavanja ravnoteže kako bi se postigla prirodnija i intuitivnija kontrola vozila. Paleta pogonskih sklopova takođe sadrži i Skyactiv-X - Mazdin revolucionarni benzinski motor koji pruža efikasnost dizel motora 2.

Mazda MX 30 freestyle Red Dot Design PR

Nova e-Skyactiv Mazdina tehnologija električnog pogona, sadrži litijum-jonsku bateriju kapaciteta 35,5kWh koja Mazdi MX-30 omogućuje domet od oko 200 km, što znatno premašuje prosečnu dnevnu vožnju evropskih vozača od 48 km. Nova Skyactiv arhitektura električnog vozila i i-Activsense sigurnosne tehnologije osmišljeni su tako da se savršeno dopunjuju sa uglađenom i tihom vožnjom električne Mazde MX-30. Ovo su redom osma i deveta Red Dot nagrada za Mazdine Kodo modele nakon nagrada za novu Mazdu3 2019., MX-5 RF 2017., MX-5, CX-3 i Mazdu2 (jesen 2015.) i prethodne generacije Mazde3 2014. i Mazde6 2013. godine.