Opel Corsa - Elektični auto za svaki džep

Uz potpuno novu, šestu generaciju, Opel po prvi put nudi baterijsko-električnu verziju sa dometom do 337 kilometara (WLTP2). Corsa-e se može kupiti za 29,900 evra (sa PDV-om u Nemačkoj)

Corsa-e “Selection” nudi automatsku klimu sa daljinskim upravljačem, električnom parking kočnicom i startovanje bez ključa, Apple CarPlay i Android Auto aplikacije, kompatibilni multimedijalni radio sa 7-inčnim ekranom u boji i digitalnim kokpitom. Sistemi poput upozorenja na sudar sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, aktivnom asistencijom u traci, prepoznavanjem saobraćajnih znakova i tempomatom u vozilu bez dodatnih troškova. “Edition” je sledeća bolje opremljena varijanta. Corsa-e Elegance ispunjava gotovo svaku želju. Standardna oprema ovde uključuje LED farove, 16-inčne felne od lakih legura i kožni volan.

01 Opel Corsa e 511085

Nova Corsa-e nudi vrhunsku električnu mobilnost. Sa dometom do 337 km prema WLTP2, Corsa-e je pogodna za svakodnevnu upotrebu. Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80% za 30 minuta. Korsa-e je spremna za sve mogućnosti punjenja - preko kućne utičnice, brzog punjača,a tu je i osmogodišnja ili 160.000 km garancija na bateriju. Zahvaljujući izlaznoj snazi od 136 konja i trenutnim maksimalnim obrtnim momentom od 260 Nm, šerformanse su na sportskom nivou. Corsi-e treba samo 2,8 sekundi od nule do 50 km/h, ili samo 8,1 sekunda od nule do 100 km/h. Maksimalna brzina od 150km/h elektronski je ograničena.

01 Opel Corsa e 511136

Corsa-e nudi dinamičnu vožnju zahvaljujući ne samo motoru, već i sportskom dizajnu, zadržavajući kompaktne spoljne dimenzije prethodnih generacija. Sa dužinom od 4,06 metra, Corsa i dalje ostaje okretna, praktičan i dobro uređen petosed. Aerodinamički optimizovani točkovi dodatno poboljšavaju izgled i efikasnost. Linija krova je u obliku kupea i 48 mm niža od prethodne generacije, bez uticaja na prostor. Vozač sedi 28 mm niže, a udobnost i dinamika vožnje imaju koristi od nižeg težišta.

04 Opel Corsa e 511088

Tehnologije i sistemi pomoći koji se češće nalaze u višim tržišnim segmentima debituju u Corsi-e. Vrhunske karakteristike uključuju prilagodljivo IntelliLux LED® matriks svetlo bez odsjaja koje Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, kojima upravlja prednja kamera visoke rezolucije najnovije generacije, kontinuirano prilagođavaju svetlosni snop saobraćajnoj situaciji i okruženju. Corsa-e je takođe dostupna sa posebno efikasnim LED svetlima koja štede više od 80% energije u poređenju sa halogenom, a da pri tome ne narušavaju svetlosnu snagu.

05 Opel Corsa e 511089

Napredni sistemi za pomoć vozaču pružaju dodatnu sigurnost. Zahvaljujući visokotehnološkoj prednjoj kameri, prepoznavanje saobraćajnih znakova otkriva širok spektar informacija. Opcionalni adaptivni tempomat i senzori postavljeni na boku proslavljaju svoju premijeru u novoj Corsi. Ako automobil nenamerno napusti traku, aktivna pomoć u voznoj traci primenjuje nežno korektivno upravljanje. Sistem takođe drži automobil u centru vozne trake. Adaptivni tempomat održava određenu daljinu do vozila ispred, koristeći radarske senzore. Sistem nudi dodatnu funkciju zaustavljanja i kretanja, kočenje automobila u zastoju i praćenje vozila ispred u saobraćajnim gužvama.