Volkswagen - T-Cross je stigao u Srbiju

Najkompaktniji Volkswagenov SUV model T-Cross predstavljen je zvanično u Srbiji. Za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS cena iznosi 17,490 evra, a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena je 15,990 evra

Novi T-Cross je pravo sa proizvodne trake Volkswagen fabrike stigao u Beograd gde se prvo upoznao i predstavio predstavnicima medija u Muzeju Iluzija.

Novi T-Cross - kompaktan, ali ne i mali: bilo da posmatrate prostor za noge putnika, ili više mesta u prtljažniku – sve kombinacije su moguće zahvaljujući zadnjoj klupi koja se pomera 14 centimetara. Ovo omogućava ovom malom terencu da poveća zapreminu prtljažnika sa 385 na 455 litara, a ako potpuno preklopite zadnja sedišta, dobićete zapreminu čak do 1.281 litara. Sa ukupnom dužinom vozila od 4,11 metara, međuosovinsko rastojanje od 2,56 metara je prilično veliko, i omogućava prostran enterijer sa dovoljno mesta za pet ljudi. U ponudi nudi nove  i zanimljive boje spoljašnjosti u nivoima opreme Life i Style.

novi volkswagen t cross 7

Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je takođe i inovativno digitalizovan: a to znači da ne nudi samo funkciju bežičnog punjenja za smartfon, već su na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi). Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Infro Display).

novi volkswagen t cross 3

Novi T-Cross donosi i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije. Deo standardne opreme u svim paketima opreme je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

novi volkswagen t cross 12

Novi T-Cross nudi izbor od dve vrste motora: dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 70 kW/95 KS ili 85 kW/115 KS. Novi T-Cross se može testirati i pogledati u ovlašćenim servisno prodajnim salonima. Za početak prodaje pripremljna je i atraktivna cena za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS po ceni od 17,490 EUR a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena je 15,990 EUR.

Više informacija o modelu i ponudi možete naći ovom LINKU

novi volkswagen t cross 16