Opel – Osveženi Vivaro, Movano Combo

Kompanija Opel Srbija predstavila je po prvi put podmlađenu gamu lakih komercijalnih vozila, a Opel Vivaro, Movano i Combo zajedno čine da nemački brend ima najmlađu gamu ove vrste vozila na tržištu

Opel je pokrenuo ofanzive za laka komercijalna vozila kao i za putnička vozila, a činjenica da je Movano u prvih deset bestselera u svojoj klasi podvlači važnost LCV strategije kod nemačkog proizvođača

„Opel i njegov inženjerski tim zadužen je za razvoj LCV programa lakih komercijalnih vozila za celu PSA grupu i očekujemo izuzetno dobre proizvode tog rada. Sa nestrpljenjem čekamo novi Movano, koji će se pojaviti 2021, a izrađuje se u Opelovoj fabrici u Gljivicama. Mi imamo jedan zahtevan plan da od 2017. do 2020. godine povećamo prodaju LCV vozila za 25% i mislim da smo na dobrom putu da to i realizujemo. U sledećoj godini naša želja je da učešće na tržištu komercijalnih vozila bude isto sa učešćem putničkih vozila, što do sada nije bio slučaj. Očekujemo da market šer bude između 6 i 7%“, rekao je Aleksandar Nikolić, menadžer prodaje komercijalnih vozila Opel Srbija i dodao da se paralelno sa elektrifikacijom putničkog programa dešava i elektrifikacija komercijalnog programa i da se sredinom sledeće godine očekuje Vivaro sa električnim pogonom.

Aleksandar Nikolic
Aleksandar Nikolić, menadžer prodaje komercijalnih vozila Opel Srbija

Kabina novog Movana je dizajnirana kao moderna pokretna kancelarija, a brojni sistemi asistencije i tehnologije olakšavaju život na poslu i čine ga prijatnijim. Sa oko 170 hiljada prodatih jedinica do sada, Movano je bestseler u E-van segmentu tržišta. Bio je redovno među najboljih 10 u svojoj klasi tokom protekle dve godine i zato ne čudi što ga smatraju operativnom zvezdom u svetu vanova. Kao i pre, novi Movano panel van je dostupan u četiri dužine i tri visine, sa maksimalnom ukupnom masom vozila do 4,5 tona i 17 kubnih metara tovarnog prostora. Brojni sistemi asistencije za vozača, koji su dostupni po prvi put u Movanu i kojih nema u ponudi konkurencije, čine vožnju opuštenijom i pre svega bezbednijom. Idealnu vidljivost sa svih strana obezbeđuju sistemi upozorenja na vozila u mrtvom uglu i ,,Rear Vision’’ kamere za pogled unazad. Opel Movano Van 2.3D može se nabaviti po ceni od 25.322,40 evra uz učešće od 25% i period finansiranja od 60 meseci uz mesečnu ratu od 339 evra.

Konferencija

Nova generacija Vivara, sa kapacitetom vuče do 2500 kg, nije samo svestrani transporter već se pokretom ručnog zgloba pretvara u kancelariju na točkovima. Zahvaljujući FlexCargo sistemu, naslon srednjeg sedišta se preklapa i postaje sto za dokumente, laptop ili tablet. Opel Vivaro nudi tri umesto dve dužine (4,60 metara, 4,95 m i 5,30 m), a sa maksimalnom zapreminom tovarnog prostora od 6,6 kubnih metara, ima nosivost do 1400 kilograma što je više od 200 kg više od prethodnika. Isto važi i za kapacitet vuče: maksimalna opterećenost prikolice od 2500 kg je sada za pola tone viša nego pre. Jedino što je skromno je visina, jer je većina varijanti visoka oko 1,90m. Novi Vivaro Van 1.5D može se kupiti po ceni od 21,072.00 evra uz učešće od 25% i period finansiranja od 60 meseci uz mesečnu ratu od 282 evra.

opel komercijalna vozila 2

Opel Combo Cargo dolazi u dve verzije – može biti dugačak 4,40 metara ili 4,75 metara u verziji Cargo koja nudi dodatni teretni prostor. Ono što ovaj model ističe jesu kompaktne dimenzije spolja u kombinaciji sa izuzetnom prostranošću unutra, pa Combo Cargo raspolaže maksimalnom zapreminom teretnog prosto¬ra od čak 3,8 m3, dok je korisna nosivost 1.000 kg. Bezbedan transport dugačkih predmeta je uža specijalnost ovog va¬na, budući da nudi fleksibilne otvore u zadnjim vratima, ali i na krovu, koji se otvaraju i do 40°. Takođe, Combo Cargo opciono nudi dvoje kliznih vrata, kao i mogućnost da zadnja vrata budu asimetrična, sa prozo¬rom. Kabina može biti odvojena od tovarnog prostora čvrrstom pregradom, staklom ili rešetkom. Takođe, unutrašnjost obezbeđuje mesta za prevoz tri putnika u kraćoj, a opciono i za pet putnika u dužoj XL verziji. Sva se¬dišta su sklopiva, pa kada se ne koriste, lako se do¬bija dodatni prostor za teret. Opel Combo Van 1.5D može se kupiti po ceni od 15,904.80 uz učešće od 25% i period finansiranja od 60 meseci uz mesečnu ratu od 213 evra.