BMW – Najbolje iz Minhena na stazi Navak

BMW Srbija je organizovao „BEST of BMW“ događaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1

Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela

Tokom vožnje na stazi posetioci su bili u prilici da se se i lično uvere u performanse najboljih BMW modela. Zvezda na delu programa koji se održavao na stazi je svakako bio model M5, koji je impresionirao nesvakudašnjom kombinacijom enormne snage motora i udobnosti. U stopu ga je pratio M4, a BMW X modeli visokih performansi su pokazali kako i automobili sa povišenim klirensom mogu da se voze kao i klasični sportski automobili.

BMW na stazi (3)

Ovaj događaj je iskorišćen i da se predstave neki modeli koji su novi na našem tržištu, a i generalno su trenutni hit na globalnom nivou. Najvećem broju potencijalnih kupaca će svakako biti najinteresantnija nova Serija jedan. Po prvi put ovaj model je u potpunosti prilagođen ostalim konkurentima u klasi, a najveća novost je svakako to što je pogon sa zadnje osovine prebačen na prednju. Na taj način je mnogo bolje iskorišćen prostor u automobilu, prtljažnik je većih dimenzija, a auto lakši i praktičniji.

BMW serija 1

Unutrašnjost je dodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima. Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul. Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i „head up display“.

BMW X6

Jeste znatno skuplji, ali trenutno se u žiži interesovanja nalazi i potpuno novi BMW X6. Najnovija, treća generacija je za 26 mm duža, za 15 mm šira, a za 6 mm niža od prethodne. Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m. Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42 mm, a zapremina prtljažnika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča.

BMW 8 grancoupe 01

Predstavljen je i BMW Serije 8 Gran Coupe, trenutno najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta. Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada. Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.