Porsche Road Tour na stazi centra NAVAK

Domaći zastupnik Porsche automobila je nedavno na stazi Centra NAVAK organizovao jedinstven događaj - Porsche Road Tour Serbia 2019, tokom kojeg su posetioci bili u prilici da testiraju najnovije modele renomiranog nemačkog proizvođača

Posetioci su bili u prilici da se na bezbedan način uvere u sve performanse Porsche automobila, uz nadzor i savete instruktora Centra NAVAK, kao i sertifikovanih Porsche-ovih instruktora iz Nemačke

Porsche Road Tour je organizovan kako za predstavnike medija, tako i za potencijalne kupce. Tokom ovog događaja oni manje iskusni su bili u prilici da na bezbedan način uživaju u perofrmansama Porsche automobila kako na test stazi, tako i na off road poligonu. S druge strane, predstavnici medija su bili u prilici da se upoznaju sa najnovijim modelima i nekim potpuno novim sistemima, posebno tokom vožnje na off road poligonu.

porsche road tour 2019 (3)

Svakako najinteresantniji deo programa je bila vožnja na stazi, gde su gosti mogli da isprobaju novi model 911, kao i modele 718 Boxster i Cayman. Kao i obično na ovakvim događajima, posle kratkog brifinga i upoznavanja sa pravilim ponašanja na stazi, novinari su mogli da se sa performansama automobila uvere vožnjom u kanvoju. Na ovom delu programa instruktor je bio naš bivši automobilista Andrej Kulundžić, koji je lagano podizao tempo vožnje uz stalno savetovanje putem radio veze. To je bila prilika da se svi upoznamo sa punim perfrormansama najboljih Porsche sportskih modela, ali na bezbedan i kontrolisan način.

porsche road tour 2019 (7)

Jedan deo prezentacije je podrazumevao i vožnju u otvorenom saobraćaju, kroz deo nacionalnog parka Fruška gora. Zvezda ovog dela programa bio je potpuno novi Porsche Cayenne u Coupe verziji. Predstavnici medija su bili u prilici da se uvere u njegove vozne karakteristike, ali i u to da i pored novog oblika karoserije u zadnjem delu, ovaj automobil nije izgubio mnogo na praktičnosti. Naime, potpuno nova organizacija u zadnjem delu, sa zadnjom klupom koja je niže pozicionirana, obezbedila je sasvim dovoljno prostora za glavu. Prtljažnik je takođe ogromnih dimenzija, a jedina žrtva novog dizajna je preglednost ka nazad.

porsche road tour 2019 (9)

Zvezda off road poligona Centra NAVAK bio je naravno model Cayenne. Svi su dobro upoznati sa time da je ovaj automobil savršrno prilagođen vožnji na asfaltu, ali ovaj sportski SUV je itekako dobro prilagođen i vožnji na zahtevnim terenima. Jedan je od retkih modela u klasi koji poseduje zaključavanje centralnog i zadnjeg diferencijala, a novinari su imali priliku da se uvere kako ovaj automobil savladava uspone, kako bez zadrške iz mesta kreće na najvećim usponima, i kako bez problema savladava ozbiljne vodene prepreke.

porsche road tour 2019 (8)
porsche road tour 2019 (5)