SEAT – Tarraco stigao u Srbiju

Seatov najveći SUV, model Tarraco, nedavno je debitovao u Srbiji, a naša redakcija je imala priliku da se sa njim upozna tokom kraće promotivne vožnje

Prvi utisak je da su osnovni aduti modelaTarraco na prvom mestu prostranost, veoma visok nivo udobnosti, ali I početna cena od 29.980 evra za osnovni model sa benzinskim motorom od 150 KS

U pitanju je za sada najveći SUV model u ponudi španskog proizvođača. Sa ukupnom dužinom od 4.735 mm, Tarraco je četiri centimetra duži i od prostranog Škodinog modela Kodiaq, a svakako je veći i od VW Tiguan-a. Velikodušne dimenzije su omogućile da se ovaj model u ponudi nađe u verzijama sa pet ili sedam sedišta. Dizajnom novitet ne iznenađuje previše.

seat taraco 2

Ima elemenata ko je do sada nismo viđali, a po rečima Seat stručnjaka, još kada je promovisan, oni će se naći na budućim modelima španskog proizvođača. Kokpit jeste sveden I ozbiljan, ali je ipak dosta osvežen u odnosu na postojeće modele. Tu je originalno stilizovana digitalizovana instrument tabla, a displej od 10,25 inča na centralnoj konzoli je jasno istaknut. Na spisku dodatne opreme se sada nalaze i „nepotrebnosti“ poput „gesture contol“ sistema, koji omogućava rukovanje određenim funkcijama mahanjem rukom.

seat taraco 01

Gesture control sistem je jednostavna posledica zahteva tržišta, ali zato Seat nikada ne razočarava kada je ono najvažnije u pitanju – mehanika. Za pogon osnovne verzije zadužen je novi benzinski turbo motor od 1,5 litara radne zapremine i 150 konjskih snaga, koji će da se nudi u verziji sa pogonom na prednjoj osovini ili na sva četiri točka. Snažnija opcija je dvolitarski turbo benzinac od 190 konjskih snaga uparen sa automatikomi 4x4 pogonom. Od dizelatu je dvolitarski TDI u verziji od 150 i 190 konjskih snaga. Tokom kraće promotivne vožnje smo jasno mogli da zaključimo da su udobnost I prostranost osnovni aduti modelaTarraco, a detaljnije utiske objavljujemo posle prvih testiranja.