Range Rover – Novi Evoque je zvanično stigao

U Beogradu je sinoć predstavljena druga generacija najmanjeg Range Rovera, kompaktnog SUV modela Evoque

Novi Evoque će od 22 do 31. marta biti izložen na štandu British Motorsa u hali 1 Beogradskog sajma. To je ujedno i evropska sajamska premijera ovog popularnog Range Rovera

Ukupno 750.000 prodatih primaraka prve generacije modela Evoque bili su jasan pokazatelj da ne treba mnogo toga menjati. Novi model vizuelno nije radikalno izmenjen u odnosu na prethodnika. Sportska forma karoserije sa malim zastakljenim površinama je zadržana, takođe ni detalji nisu drastično preoblikovani, a očigledno je da mnogo toga novi Evoque deli sa većim modelom Velar, kao što su kvake utopljene u karoseriju. Sportskom izgledu svakako doprinose i novi veliki točkovi prečnika 21 inč, kao i redizajnirane svetlosne grupe izduženog izgleda, sa prepoznatljivim LED potpisima. I pored sporskog dizajna, novi Evoque se ne odriče terenskih karakteristika u potpunosti, jer u stanju je da savlada vodenu prepreku dubine 600 milimetara.

range rover evoque 2

Uređenje kokpita je takođe izvedeno po ugledudu na Velar. Tu je sistem komandovanja sa dva velika ekrana osetljiva na dodir, što je rešenje koje se pokazalo i kao atraktivno, ali što je najvažnije i praktično. Novi Evoque će u odnosu na prethodnika ponuditi više prostora u kabini, što će se svakako dopasti porodičnim vozačima. Prtljažnik ima zapreminu od 591 litra, a zadnja klupa je deljiva po principu 40:20:40. Međuosovinsko rastojanje je povećano u odnosu na aktuelni model, što će pored voznih karakteristika, poboljšati i ponudu prostora na zadnjoj klupi, konkretno za 20 milimetara.
Materijali su odabrani tako da budu kvalitetni, ali i ekološki. Plastika je reciklirana, tkanine su izrađene od najkvalitetnije vune, a u ponudi se kao jedna od opcija nalaze i aplikacije od eukaliptusa.
Novi Evoque je prvi u klasi ponudio inovativni unutrašnji retrovizor, koji može da funkcioniše i kao ogledalo, ali i kao ekran visoke rezolucije. Ukoliko je automobil natovaren tako da je pogled kroz malo zadnje staklo zaklonjen, vozač jednostavno podesi retrovizor prekidačem u njegovom donjem delu i on se transformiše u ekran koji projektuje sliku koju beleži zadnja kamera.

range rover evoque 3

Ponuda motora je bogata. Benzinski četvorocilindraši rasolažu sa 197, 247 i 296 konjskih snaga, dok su u ponudi i dizeli od 148, 178 i 237 konjskih snaga. U narednih godinu dana biće ponuđena i slabija trocilindarska benzinska verzija, koja će se nuditi i u kombinaciji sa „plag in“ hibridnim pogonom.