Odštampajte ovu stranicu
Citroen – C5 Aircross predstavljen u Srbiji

Citroen – C5 Aircross predstavljen u Srbiji

Na našem tržištu zvanično je promovisan novi Citroen C5 Aircross. Kraći test je potvrdio očekivano – akcenat je na udobnosti, prostranosti I praktičnosti.

Za sada su poznati motori koji će da pokreću novi Citroen C5 Aircross, dok će cena biti uskoro saopštena
Novi C5 Aircross je trenutno najveći SUV u Citroen ponudi, a platformu deli sa modelom DS 7 Crossback, kao i Opel modelom Grandland X. Novitet se oslanja na studiju Aircross predstavljenu u Šangaju 2015. godine, ali je dizajn serijske verzije koju smo upoznali, ipak daleko svedeniji. Primenjen je dizajnerski trik sa neprekinutim zastakljenim površinama koje, posebno kod verzija u svetlijoj boji, stvaraju efekat lebdećeg krova. Tu je u dosta hromiranih detalja, a primenjena je i Citroenova Airbump tehnologija, u vidu amortizujućih plastičnih površina u dnu vrata, koje štite od sitnijih oštećenja na parkinzima.

Citroen C5 Aircross 0493

Ovaj SUV se svrstava u srednju klasu, bar po evropskim standardima, a ukupna dužina od 4,5 metara i međuosovinsko rastojanje 2,73 metra garantuju prostran enterijer. To potvrđuje podatak da prtljažnik ima zapreminu od 580 litara, koji zahvaljujući pomičnoj zadnjoj klupi može da se uveća na 720 litara. Kokpit je veoma savremen. Oblik ručice automatskog menjača je preuzet od Peugeot SUV modela, a instrumenti su potpuno digitalizovani. Na centralnoj konzoli se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir, a tablu sa instrumentima menja monitor od 12,3 inča. Koliko smo tokom kraće test vožnje mogli da primetimo, akcenat je na prostranosti, praktičnosti i izuzetnoj udobnosti.

Citroen C5 Aircross 0455

U ponudi je sedam boja karoserije i tri kolorna paketa koji omogućavaju personalizaciju. Što se tiče motora, nema mnogo iznenađenja, naravno svi su u turbo tehnologiji. U ponudi je benzinski trocilindraš od 130 konjskih snaga, kao i snažniji 1.6 četvorocilindraš od 180 konjskih snaga. Tu su i dva dizel motora od 130 i 180 konjkskih snaga. Naravno tu je i veoma bogata ponuda naprednih sistema bezbednosti sa kojima ćemo se detaljnije upoznati na prvim ozbiljnijim test vožnjama.

Citroen C5 Aircross 0390

DRIVEin magazin. Supported by SAT Media Group
Ni jedan deo sajta ne može biti kopiran kako u celosti tako ni delom.
DriveIn online magazine i sajt su pod autorsko-pravnom zaštitom, te svako neovlašćeno korišćenje od strane trećih lica predstavlja krivično delo.
Za svako korišćenje intelektualne svojine (logo, grafika, tekst, fotografije), potrebno je pismeno zatražiti i dobiti odobrenje od strane ovlašćenog lica.