BMW – Počela prodaja nove serije tri

Juče je u Beogradu pretpremijerno predstavljen jedan od najpoželjnijih automobila BMW game – novi BMW Serije 3, po početnoj ceni od 36.990 evra

Nova BMW “tojka” prodata je u više od 15 miliona primeraka širom sveta i u svojoj sedmoj generaciji zvanično stiže na naše tržište početkom naredne godine

Novi BMW serije tri odlikuju potpuno nove interpretacije tradicionalnih dizajnerskih elemenata poput “Hofmeister kink”-a, bubrega i farova. Promene u enterijeru ostavljaju, takođe, veliki utisak. Najviše pažnje privlači nova postavka centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča koji se nadovezuje na instrument tablu. Kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou ikada u BMW Serije 3.

BMW Serije 3 18

Automobil je porastao 7 centimetara po dužini u odnosu na prethodnika, a lakši je 50kg. U opcionalnoj opremi dostupni su i laserski farovi. Akustika je poboljšana te je sada zvučna izolacija vetrobrana standard, a opciono je dostupna i za prednja bočna stakla. Kupcima su dostupna četiri linije opreme - Advantage, Sport Line, Luxury Line i M-Sport Line.

BMW Serije 3 16

Postoje tri paketa instrument table i centralnog informacionog displeja - Live Cockpit, Live Cockpit plus i Live Cockpit Professional - tako da je moguće poručiti i tradicionalne instrumente, ali i novi interfejs ID7 sa multifunkcionalnom instrument tablom - ekranom od 12.3 inča. Live Cockpit Plus podrazumeva analognu instrument tablu sa ekranom od 5.7 inča i centralni informacioni ekran od 8,8 inča koji je osetljiv na dodir dok Live Cockpit plus podrazumeva multifunkcionalnu instrument tablu – ekran veličine 12.3 inča i centralni informacioni ekran velićine 10.25”. Navigacija dolazi u oba paketa s tim što Professional ima i iDrive kontroler sa funkcijom unosa teksta i Inteligent voice assistant. Startni modeli su 320d i 330i (190 KS odnosno 252 KS), a slede 318d, 330d, 320i. Krajem 2019. očekuju se 340i i 330e.

Osnovna cena u Srbiji modela BMW 320d iznosi 36.990 Eur

BMW Serije 3 7