Mercedes-Benz – Promovisana A klasa sedan

Na platformi potpuno nove A klase predstavljena je i njena sedan verzija, sa očiglednim akcentom na sportskom šarmu

Dizajn je prednjeg dela je preuzet sa nove A klase, a podatak koji predstavlja apsolutni rekord je koeficijent otpora vazduha samo Cd 0.22

Nedugo po promociji A klase u produženoj sedan verziji, koja je namenjena kineskom tržištu, promovisan je i model namenjen Evropi. Pored koeficijenta otpora vazduha koji trenutno predstavlja rekord u svetu serisjkih automobila, iz Mercedesa poručuju da će ova kompaktna sportska limuzina biti među liderima u klasi kada je reč o ponudi prostora na zadnjoj klupi.

18C0480 01

Novitet će da se proizvodi u Nemačkoj i u pogonima u Meksiku, što jasno govori i na koja tržišita se najviše računa. Sa ukupnom dužinom od 4.549 A klasa u sedan verziji i nije tako mala, dok je prtljažni prostor od 420 litara sasvim korektnih dimenzija kada je ovako atraktivan model u pitanju. Podrazumeva se i obilje naprednih sistema, pa se na spisku opreme nalaze aktivno održavanje u traci, autonomno kočenje, kao i aktivni tempomat.

18C0480 11

Za početak najavljena su dva motora, benzinski i dizel. U modelu sa oznakom A200 nalazi se agregat od 163 konjske snage koji snagu prenosi preko sedmostepene automatike. Dizel sa oznakom A180d pokreće poznati agregat porelom iz Renault-a, koji raspolaže sa 116 konjskih snaga i 260 njutnmetara obrtnog momenta. Sasvim je sigurno da će ponuda motora naknadno biti obogaćena. Nova A klasa u sedan verziji biće promovisana na Salonu automobila u Parizu.

18C0480 03