MINI – Novi JCW startovao u Srbiji

Novi MINI John Cooper Works predstavljen u Srbiji, a pored njega imali smo priliku da testirmo većinu modela iz ponude popularnog premijum brenda

Za MINI automobile se obično kaže da se voze kao karting, a bili smo u prilici da ih testiramo na pravom mestu - na karting stazi Ada Huja

Danas je na stazi karting centra Ada Huja specijalizovanim novinarima predstavljena skoro kompletna gama MINI automobila. Zvezda promocije svakako je bio potpuno novi MINI u John Cooper Works verziji. U pitanju je sportska verzija opremljena dvolitarskim turbo motorom od 231 konjske snage. U klasičnoj Hatch trovratnoj verziji MINI JCW košta 33.190 evra, a pored njega tu je bila i kabriolet verzija, čija cena je 35.990 evra.

Prvi pasus

Pored John Cooper Works verzije, predstavnici medija su imali priliku da testiraju i Countryman verziju. U pitanju je najpraktičniji i najprostraniji model u MINI porodici. Ovaj kompaktni krosover ima dužinu od 4,3 metra, koja obezbeđuje veoma prostran enterijer i prtljažnik zapremine od 450 litara, što ga kandiduje i za klasu porodičnih automobila. U osnovnoj verziji model Countryman pokreće trocilindarski turbo motor od 1.500 kubika i 135 konjskih snaga, a njegova početna cena je 24.190 evra.

Drugi pasus

Veliku pažnju novinara privukao je i klasični trovratni Hatch mini u Cooper S verziji. Ovaj model predstavlja idealan balans cene i performansi i pravo je otelotvorenje decenijama stvaranih vrednosti MINI brenda. Njega pokreće dvolitarski turbo motor u verziji od 192 konjske snage, a počenta cena je 24.990 evra. Inače, najjeftinija verzija MINI-ja u Hatch trovratnoj verziji košta 18.490 evra, a ovaj model pokreče motor od 1,5 litara radne zapremine, u verziji od 102 konkske snage.

Treci pasus