MINI – Start prodaje redizajniranog modela

Nakon lokalne premijere na Salonu automobila u Beogradu,restilizovani MINI modeli dostupni su za prodaju i na tržištu Srbije

Nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla sada su u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.

Novi, redizajnirani Mini je sada i zvanično dostupan na našem tržištu. Popularni premijum mališan je redizajniran u svim karoserijskim varijantama, a odlikuju ga brojna tehnička i estetska poboljšanja.Detaljna revizija motora koji su u ponudi za MINI sa 3, MINI sa 5 vrata i novi MINI Cabrio daju bolje performanse, uz smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2 za čak pet procenata, kao i optimizacije emisije gasova kako bi bila usaglašena sa strožijim standardima emisije izduvnih gasova u budućnosti. Takođe, smanjena je težina pogonskih jedinica, pa su, na primer, poklopci motora su izrađeni od recikliranih ugljeničnih vlakana koja se koriste i u proizvodnji “BMW i” automobila.

MINI 3 Door 104

Umesto standardnog šestostepenog manuelnog menjača, 7-stepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom opciono je dostupan za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S i MINI Cooper D. MINI Cooper SD sada poseduje osmostepeni Steptronic automatski menjač kao standard - jedinstven u segmentu malih automobila. Sve Steptronic transmisije, dostupne za novi MINI sa troja i petora vrata i novi MINI Cabrio, omogućavaju najnoviju generaciju automatske funkcije start/stop. Podaci navigacije i prednje kamere sada mogu biti uključeni u “start/stop” sistem koji omogućavaidentifikaciju situacija u kojima je bolje ne isključivati motor - na primer, kada se auto kratko zaustavi pre nego što se okrene ili krene u kružni tok, ili ako je saobraćaj pred vozilom ponovo počeo da se kreće.

MINI 5 Door 53

Standardna oprema uključuje audio sistem sa ekranom u boji od 6,5 inča u centralnom instrumentu i integracijom mobilnog telefona preko Bluetooth-a. Kontrolni ekran nudi funkcije osetljive na dodir u kombinaciji sa opcionim Radio MINI Visual Boost i navigacionim sistemom.Zadnja svetla imaju novi dizajn u kombinaciji sa LED farovima i adaptivnim LED farovima i jasan su podsetnik na britansko poreklo brenda - zadnja svetla restilizovanih MINI modela sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.

Redakcija DRIVEin magazina je već imala priliku da testira novi MINI, a o utiscima možete više da saznate OVDE

MINI 5 Door 38