Volvo - XC60 SUV godine

Volvo XC60 nove generacije je na svečanosti u okviru pratećeg programa DDOR BG CAR SHOW,poneo titulu Automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

U ocenjivanju Volvo XC60 je stekao 134 poena, 16 više od drugoplasiranog modela Alfa Romeo Stelvio i 21 poen više od trećeplasiranog Nissana X-Trail.

U ovogodišnjem radu žirija učestvovalo je 13 novinara, koji su ocenjivali 15 najvažnijih karakteristika kandidovanih automobila. Volvo XC60 je u startu bio među favoritima već i zbog toga što je u prošloj i ovoj godini dobio brojne nagrade u Evropi i svetu: recimo, proglašen je najbezbednijim vozilom u svojoj klasi na Euro NCAP testovima. Jedan od najsigurnijih ikada napravljenih Volvo automobila opremljen je najnovijom tehnologijom koja je razvijena da pomogne vozačima, kako bi zaštitila njih, putnike u vozilu i druge učesnike u saobraćaju. Uz to, ima i sistem za ublažavanje rizika od sudara.

205071 The new Volvo XC60

Volvo XC60 je jedna od atrakcija ovogodišnje sajamske manifestacije DDOR BG CAR SHOW. Ovlašćeni uvoznik i serviser, kompanija Grand Motors, upravo za ovu izložbu odredila je specijalne, promotivne cene za nekoliko verzija ovog prestižnog vozila: recimo, XC60 D3 Business moguće je poručiti za 38.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama), dok je u varijanti XC60 D4 AWD AT Business, po ceni od 46.990 evra, dostupno još samo desetak vozila za brzu isporuku.